Dieta si nutritie

# pericol cafea # consum cafea #canicula #cafea

Cafeaua, foarte periculoasa pentru sanatate pe timp de canicula! Cat este indicat sa bei

Medicii atrag atentia asupra bauturilor si alimentelor pe care le consumam pe timp de canicula. Cafeaua, de exemplu, poate fi foarte periculoasa pentru sanatate cand afara sunt temperaturi foarte ridicate, atrage atentia Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi.

 

 „Se poate bea cafea cand e cald, dar depinde de cantitatea de cafeina pe care o contine acel pahar. Cafeaua in doze mici are efectele ei benefice. In doze mari nu e buna, si mai ales nu e buna pe canicula.

Dar mai grav decat consumul de cafea este consumul de alcool. Cele 3 cazuri care au decedat aici, in capitala regiunii de nord-est (Iasi – n.red.), au fost 3 cazuri din mediul rural, barbati cu varste tinere care au consumat etanol, au devenit inconstienti, au ramas in mediul exterior, iar temperatura lor a ajuns la peste 41 de grade. Hipertermie maligna, coma, afectare cardiaca, respiratorie, afectare renala si hepatica, fara sanse de revenire, cu toate eforturile noastre.

Cantitatile mici de bere sa zicem ca nu fac rau. Important e sa se opreasca persoana respectiva la cantitati mici de bere.”

In ceea ce priveste consumul de bere, medicul sustine ca aceasta trebuie consumata in cantitati mici, alcoolul cauzand deshidratare.

„Oricum, alcoolul consumat pe caldura accentueaza deshidratarea. Si e nevoie de si mai multa apa ca el sa fie eliminat din organism, pentru ca organismul nostru il percepe ca pe un lichid care trebuie eliminat. Berea, dar cu atat mai mult vinul sau alcoolul cu mai multe grade. Asa incat, cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumam dupa bere sau dupa vin este mai mare. Se poate bea bere, dar in cantitati mici.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului