Dieta si nutritie

#post #craciun #alimentatie

Beneficiile postului pentru sanatate

De foarte mult timp s-a observat ca persoanele care tin post sau acorda o atentie deosebita alimentelor pe care le manenca nu se supun riscului de imbolnavire. Tocmai de aceea, vechii preoti au hotarat ca indiferent de religie sa impuna un regim alimentar de detoxifiere si curatare a organismului.

In religia crestina, postul reprezinta perioada in care credinciosii renunta la excesul de grasimi animale, adica lapte, carne, oua si derivate ale acestora, si bineinteles la alcool. Organismul este astfel eliberat de toxine ceea ce contribuie la imbunatatirea sanatatii.

In general, persoanele care sufera de boli cardiace sau colesterol ridicat au parte de o ameliorare a starii de sanatate. Totusi, doctorii avertizeaza ca diabeticii nu trebuie sa sara peste mese sau sa tina post. Acest lucru le-ar putea crea probleme serioase in ceea ce priveste nivelul oscilant al zaharului din sange. Daca se hotarasc sa faca acest lucru trebuie mai intai sa ceara sfatul unui medic specialist .

 

Organismul este detoxifiat
 

Este recomandat sa se tina post cel putin trei zile pe luna si sa se urmeze un post de zece zile, de doua-trei ori pe an. Retineti ca un post de trei zile ajuta corpul sa se elibereze de toxine, implicit sangele scapa de acestea. De asemenea, un post de aproximativ o saptamana ajuta in procesul de refacere si intarire a sistemului imunitar.

Iar un post de doua saptamani este benefic organismului deoarece ajuta corpul sa lupte impotriva unei eventuale imbolnaviri. Un element foarte important de stiut daca hotarati sa urmati postul  este consumul ridicat de lichide.

Sucurile naturale de fructe sunt indicate deoarece furnizeaza organismului enzimele minerale si vitaminele de care are nevoie. Rezultatele sunt pe masura asteptarilor deoarece va veti simti mai bine si mai plini de vitalitate.

 

Reteta de post

 

Sarmale cu ciuperci

Ingrediente: o jumatate de kilogram de ciuperci (de care doriti), o varza murata , un pahar de ulei, un morcov, o cana de pasat, trei cepe, 150 ml suc de rosii , cateva foi de dafin, sare, piper – dupa gust.

Mod de preparare: cepele se toaca si se calesc in ulei. Ciupercile se spala bine, se taie marunt si se adauga peste ceapa, lasandu-se sa se fiarba cateva minute in sucul lor.

Pasatul spalat se pune peste ciuperci, dupa care se adauga doua linguri de pasta de rosii, sarea, piperul si un pahar cu apa. Dupa ce compozitia sa racit se infasoara o lingura de amestec in foi de varza, la fel ca si cum le-ati umple cu foi de varza.

Infasurati-le bine si asezati-le in randuri suprapuse, peste care turnati apa, sucul de rosii si foile de dafin. Se fierb la foc mic aproximativ doua ore.

Daca vreti sa aflati mai multe amanunte si sa va spuneti parerea despre postul de Pasti o puteti face si pe forum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare