Dieta si nutritie

#sanatate #dieta si nutritie #dieta fara gluten #beneficii dieta fara gluten

Beneficiile dietelor fara gluten

Dietele fara gluten sunt extrem de benefice pentru orice persoana, nu numai pentru cele care sufera de astfel de intoleranta. Aceste diete imbunatatesc digestia, sanatatea generala a organismului, favorizeaza eliminarea kilogramelor in plus si reduc riscul de diabet sau afectiuni cardiace.

Iata cateva dintre beneficiile dietelor fara gluten:

Reduc inflamatiile. Unele persoane sunt foarte sensibile la gluten, in timp ce altele prezinta o intoleranta severa. Pentru aceste persoane, dietele fara gluten sutn extrem de benefice. Sensibilitatea si intoleranta la gluten sunt cauzate de o serie de factori precum intestinele afectare sau anumite afectiuni care cauzeaza inflamatii. Astfel, persoanele care limiteaza sau elimina complet alimentele cu gluten vor observa o imbunatatire imediata. In timp, simptomele dispar.

Mai putine alimente procesate. Majoritatea alimentelor procesate contin gluten. Daca esti atent la alimentatia ta, atunci este indicat sa alegi cu atentie produsele pe care le cumperi din magazin. Citeste cu atentie etichetele si in acest fel vei evita si consumul de alimente procesate. Acest lucru este foarte benefic pentru intreg organsimul, deoarece vei consuma mai putine alimente cu chimicale si conservanti.

Imbunatatesc sanatatea generala. Eliminarea totala a glutenului din alimentatie imbunatateste numeroase aspectele ale sanatatii tale. De exemplu, eliminarea glutenului din alimentatie te ajuta sa slabesti mai usor. De asemenea, imbunatateste simptomele bolii celiac. In plus, o dieta fara gluten amelioreaza si migrenele.

Reduc riscurile de imbolnaviri. Pe langa faptul ca imbunatateste sanatatea generala a organismului, dietele fara gluten reduc si riscul de anumite afectiuni. Printre aceste afectiuni se numara diabetul, anemia sau afectiunile cardiace. In plus, sunt benefice pentru persoanele care vor sa slabeasca, reducand astfel riscul de obezitate.

Favorizeaza consumul de cereale integrale. Atunci cand adopti o dieta fara gluten, vei consuma mai multi carbohidrati de calitate. Cerealele integrale sunt extrem de benefice pentru organism, deoarece contin multe fibre, esentiale pentru digestie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului