Dieta si nutritie

#alimente de primavara #alimentatie sanatoasa #stevie #beneficii stevie

Beneficiile consumului de stevie

Stevia este o planta care apare la inceputul primaverii si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie sanatoasa. Este de mare ajutor persoanelor care sufera de diabet deoarece stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Este bogata in vitamine si minerale esentiale pentru organism si intareste sistemul imunitar.
 

Ce este stevia


Stevia este o planta perena care apare la inceputul primaverii. Este un indulcitor natural care poate inlocui cu succes zaharul. Este folosita in intreaga lume ca substitut al zaharului in tratarea a numeroase afectiuni. Frunzele de stevie se consuma proaspete sau uscate.
 

Ce contine stevia


Stevia contine fitonutrienti, minerale, vitamine si uleiuri volatile care ofera acestei plante numeroase proprietati nutritive si medicinale. Extractul dulce de stevie este folosit cu succes in numeroase alimente si bauturi.
 

Beneficiile steviei


Numeroase studii arata ca stevia este benefica in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni. Are proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive.

Este benefica pentru tratarea uneor afectiuni precum hipertensiune, diabet, oboseala, indigestie, deranjamente stomacale, arsuri, slabire, gripa, raceala, gingivita, carii dentare, matreata, osteoporoza, candida, infectii, dermatita sau riduri.

Imbunatateste nivelul de energie, intareste sistemul imunitar si stimuleaza activitatea mentala.
 

Pentru ce sa folosesti stevia


Matreata si sanatatea parului. Concentratul de stevie este benefic pentru tratarea matretii, a scalpului uscat si a parului uscat si subtire. Dupa folosirea steviei, parul devine mai rezistent si se regenereaza mult mai repede. Pentru rezultate bune, amesteca samponul tau obisnuit cu extract de stevie si spala parul. Clateste apoi cu ceai de stevie.

Diabet. Stevia stabilizeaza nivelul de zahar din sange, mareste rezistenta la insulina si stimuleaza productia de insulina. Descurajeaza absorbtia glucozei in sange, stimuleaza functia pancreasului si inhiba candida, o infectie care se dezvolta in special in mediile dulci. Ceaiul de stevie inhiba pofta de dulciuri si alimente grase si este benefic pentru persoanele cu hiperglicemie. Stevia poate fi folosita ca inlocuitor al zaharului.

Gingivita. Proprietatile antibacteriene ale steviei sunt benefice pentru tratarea gingivitei, cariilor dentare si abceselor bucale. Inhiba dezvoltarea organismelor infectioase din cavitatea bucala si imbunatatea sanatatea danturii.

Indigestie. Ceaiul de stevie previne si trateaza indigestia si deranjamentele stomacale, arsurile si imbunatateste functia gastrointestinala. Aceste ceai trebuie consumat dupa fiecare masa.

Hipertensiune. Stevia reduce tensiunea arteriala si stabilizeaza circulatia sangelui. Este indicat sa consumi doua cani de ceai de stevie zilnic.

Osteoporoza. Stevia ajuta la absrobtia calciului si reduce astfel riscul de oseoporoza. Imbunatateste si densitatea osoasa.

Riduri. Datorita proprietatilor antioxidante, antibacteriene si antiseptice, stevia este benefica in tratarea si prevenirea ridurilor, dermatitei, eczemelor, acneei si altor probleme ale pielii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare