Dieta si nutritie

#sanatate #smochine #beneficii consum smochine

Beneficiile consumului de smochine

Constipatia, indigestia, diabetul, tusea, bronsita sau astmul sunt doar cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul smochinelor. Zemoase si gustoase, smochinele sunt unele dintre cele mai delicioase fructe de toamna.

Beneficiile pentru sanatate ale smochinelor sunt atribuite cantitatilor mari de vitamine si minerale pe care aceste fructe le contin. Smochinele sunt bogate in fibre dietetice, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu si potasiu. In plus, sunt si o sursa importanta de acizi grasi omega 3, omega 6 si fenoli. Aceste substante previn artrita, imbunatatesc calitatea pielii si a parului, previn boli precum dementa si Alzheimer.

Smochinele sunt fructe sarace in calorii, 100 de grame de fructe proaspete avand doar 75 de calorii. In schimb, aceeasi cantitate de fructe uscate contine 250 de calorii. Smochinele sunt bogate si in antioxidanti puternici, precum caroten, luteina, tanin si acid clorogenic.

De ce sa consumi smochine:

Previn constipatia. Doar 3 smochine contin 5 grame de fibre alimentare, extrem de benefice pentru tratarea si prevenirea constipatiei. Fibrele sunt esentiale pentru sistemul digestiv si pentru functionarea corecta a intestinelor.

Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Fibrele din smochine ajuta si la reducere kilogramelor in plus si sunt recomandate in dietele de slabire. Aceste fructe trebuie consumate insa in stare proaspata. Evita consumul de smochine uscate sau in combinatie cu alte alimente, in special cu lapte.

Reduc colesterolul. Smochinele contin pectina, o fibra alimentara solubila. Cand aceste fibre ajung in sistemul digestiv, ajuta la eliminarea colesterolului din organism.

Previn afectiunile cardiace. Smochinele contin fenoli, acizi grasi omega 3 si omega 6 care sunt extrem de benefici pentru functionarea inimii, pe care o protejeaza de numeroase afectiuni.

Trateaza diabetul. Extractul de smochine reduce cantitatea de insulina necesara pentru pacientii cu diabet. Smochinele sunt bogate in potasiu, un mineral care controleaza nivelul de zahar din sange.

Intaresc sistemul osos. Smochinele contin cantitati importante de calciu care ajuta la intarirea sistemul osos si la prevenirea osteoporozei.

Previn degenerarea maculara. Pierderea vederii la persoanele in varsta este cauzata de degenerarea maculara. Smochinele sunt ideale pentru imbunatatirea vederii si prevenirea acestei afectiuni severe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare