Dieta si nutritie

#rucola #plantare rucola #beneficii rucola

Beneficiile consumului de rucola

Rucola este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale afrodiziace si mineralizante. Cu secole in urma, vechii romani au descoperit aceasta planta cu frunze verzi, cu un gust puternic si picant.

Romanii foloseau rucola impreuna cu alte plante si condimente cu proprietati afrodiziace, precum lavanda, salata verde sau mararul, si amestecau cu diverse sosuri pentru a mari potenta.

Rucola este originara din bazinul mediteranean si este foarte usor de cultivat si intretinut. Poate fi cultivata si in ghiveci.
 

Ce contine rucola


Pe langa proprietatile sale afrodiziace, rucola este una dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Are un continut caloric foarte mic, insa este o sursa importanta de fibre alimentare, vitaminele A, C, K, P, dar si fier si potasiu. Cea mai importanta calitate a rucolei este ca imbunatateste calitatea sangelui.

Rucola nu contine grasimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scazut. Datorita continutului mare de fibre, rucola este ideala pentru cei care vor sa slabeasca. Este satioasa si ajuta la diminuarea consumului de grasimi.
 

Beneficiile consumului de rucola


Rucola este un stimulent eficient, ofera putere si energie si ajuta la reducerea tusei. Vitaminele P si K din rucola au efecte pozitive asupra functiei ficatului.

Vitamina K din rucola este esentiala si pentru sistemul osos. Mareste masa osoasa si reduce riscul de fracturi. De asemenea, vitamina K imbunatateste calitatea sangelui si previne formarea de cheaguri de sange.

Calciul si magneziul din rucola ajuta la mineralizarea sistemului osos, iar vitamina C stimuleaza productia de colagen, esentiala pentru piele si oase sanatoase.

Rucola este bogata si in fitochimicale care imbunatatesc sanatatea ochilor si a pielii si stimuleaza sistemul imunitar. Fitochimicalele din rucola reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, fiind eficiente in prevenirea cancerului de prostata, ovarian si cervical.

Vitamina C din rucola ajuta si la prevenirea infectiilor, intareste sistemul imunitar si reduce efectul negativ al radicalilor liberi.

Rucola contine si acid folic, care este benefic pentru femeile insarcinate, ajutand la prevenirea defectelor de nastere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare