Dieta si nutritie

#rinichi #spermatozoizi #sanatate #portocale

Beneficiile consumului de portocale

Portocalele, fructele preferate ale tuturor in sezonul rece, sunt fructe bogate in vitamina C care ne protejeaza organismul de gripe si raceli. Consumul de portocale previne aparitia pietrelor la rinichi, a artritelor si a colesterolului rau.


Portocalele sunt bogate in vitamine, calciu, fibre si o multime de nutrienti. Acestea sunt fructe foarte complexe si foarte sanatoase, motiv pentru care este recomandat sa le consumi cat mai des cu putinta.


Iata cateva dintre beneficiile portocalelor


Cresc imunitatea


Datorita continutului ridicat de vitamina C (cel mai important antioxidant), portocalele sunt foarte apreciate si sanatoase. Consuma zilnic cate o portocala pentru a te proteja impotriva virozelor de sezon. Consumate ca atare sau sub forma de suc, portocalele iti vor intari organismul mai mult decat ai spera.


Previn instalarea colesterolului


Portocalele au in componenta lor un ingredient care ajuta la reducerea considerabila a productiei de colesterol. Consuma zilnic cate o portocala, cu atat mai mult in zilele de sarbatoare, cand masa este bogata cu alimente grase.


Indeparteaza constipatia


Desi este un fruct usor acid, portocala are efect alcalin asupra sistemului digestiv si ajuta la stimularea sucurilor gastrice, impiedicand astfel instalarea constipatiei. Daca stii ca suferi frecvent de aceasta problema, consuma dupa fiecare masa cel putin jumatate de portocala.


Imbunatatesc calitatea spermei


O portocala pe zi mentine calitatea spermei la un nivel ridicat. Continutul bogat de vitamina C, protejeaza sperma de modificari genetice care pot provoca probleme de sanatate viitoarului bebelus. Barbatii care isi doresc un copil si lucreaza la conceperea acestuia, ar fi bine sa consume cat mai des portocale.


Previn aparitia pietrelor la rinichi


Consumul zilnic de suc de portocale protejeaza rinichii de aparitia pietrelor la rinichi si oxalat de calciu. Stoarce zilnic cate doua portocale si bea sucul acestora, de preferat cu paiul (aciditatea sucului de portocale ataca smaltul dintilor, motiv pentru care nu este recomandat sa aiba prea mult acces la suprafata acestora).


Ajuta la mentinerea frumusetii


Vitamina C, cel mai puternic antioxidant, este responsabil de mentinerea frumusetii pielii prin protejarea impotriva radicalilor liberi.  Consuma cat mai des portocale daca iti doresti sa ai o piele intinsa, frumoasa, curata si luminoasa .


100 de grame de portocale contine:


Vitamina A – 190 UI
Vitamina B – 0.8 mg
Vitamina C – 49 mg
Calciu – 33 mg
Fosfor – 23 mg
Potasiu – 300 mg.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare