Dieta si nutritie

#sanatate #limonada #beneficii limonada

Beneficiile consumului de limonada

Dincolo de gustul uimitor si de faptul ca te racoreste instantaneu, limonada este o bautura care te energizeaza si care iti ofera un numar impresionant de vitamine si minerale.

Limonada este plina de antioxidanti

Un singur pahar cu limonada este de ajuns pentru a-ti proteja organismul de efectele radicalilor liberi, respectiv de imbratranire prematura si imbolnavire. Lamaile sunt pline de antioxidanti, care au efect imediat si puternic asupra radicalilor liberi. Daca mai adaugi si o lingurita de miere naturala, efectele vor fi cu atat mai puternice.

Limonada lupta impotriva cancerului

Lamaia are in compozitia sa elemente care s-au dovedit a fi foarte puternice in lupta impotriva cancerului de la nivelul colonului, sanilor si a prostatei. Un pahar cu limonada, consumat zilnic, si o alimentatie sanatoasa, reprezinta cheia pentru un corp sanatos, fara cancer.

Limonada detoxifiaza

Chiar si cateva picaturi de limonada adaugate in apa plata curata intestinele si grabesc procesul de detoxifiere de la nivelul ficatului si stomacului. Incearca sa storci zilnic cate un pahar cu apa plata in care au adaugat zeama de la un sfert sau jumatate de lamaie (cu tot cu pulpa). Efectele de detoxifiere vor fi si mai usor de remarcat daca bei limonada dupa fiecare masa de seara.

Limonada te face mai frumos

Limonada este o bautura care, prin detoxifierea intregului organism, are efecte puternice si benefice si la nivelul pielii.

Sucul de lamaie reda stralucirea si pielii si te scapa de punctele negre si de cosuri. Efectele vor fi cu atat mai puternice daca, o data la 3 zile, iti masezi tenul cu o discheta de bumbac inmuiata in zeama de lamaie.

Limonada te scapa de probleme danturii

Suferi de gingivita, stomatita sau halena? Un pahar cu limonada (fara zahar), va rezolva aceste probleme. Este adevarat ca lamaia nu este tocmai recomandata pentru dinti (pentru ca este foarte acida), insa are efecte uimitoare asupra gingiilor si limbii.

Atentie! Incearca sa consumi zilnic, dimineata si seara, cate un pahar cu limonada, simplu, sau indulcit cu o lingurita de miere, pentru a simti efectele benefice imediat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare