Dieta si nutritie

#sanatate #alimente sanatoase #dieta si nutritie #beneficii afine

Beneficiile consumului de afine

Gustul acrisor al afinelor te-au cucerit iremediabil? Trebuie sa stii ca gustul irezistibil este doar unul dintre motivele pentru care trebuie sa consumi mai des aceste fructe minuscule, insa extrem de bogate in substante nutritive.

Numeroase studii au evidentiat proprietatile puternice si beneficiile nenumarate ale acestor fructe pentru organismul uman. Afinele reduc grasimea abdominala si protejeaza de afectiunile cardiovasculare si metabolice.

O alimentatie bogata in afine scade nivelul de colesterol, imbunatateste nivelul de zahar din sange si controleaza sensibilitatea insulinei, reducand riscul de diabet si afectiuni cardiace.

Afinele, bogate in antioxidanti

Afinele sunt fructe extrem de bogate in antioxidanti, antocianine, vitamina C, complexul de vitamine B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc si fier. Fierul este important pentru sistemul imunitar deoarece mareste nivelul de hemoglobina si concentratia de oxigen din sange.

De asemenea, aceste substante nutritive extrem de puternice intaresc sistemul imunitar si previn infectiile. Atunci cand sistemul imunitar este puternic, vei lupta mult mai usor impotriva gripelor, racelilor si altor afectiuni virale.

Afinele neutralizeaza radicalii liberi

Datorita concentratiei mari de antioxidanti, afinele neutralizeaza radicalii liberi care favorizeaza aparitia bolilor si accelereaza procesul de imbatranire. Antocianinele, antioxidanti puternci, responsabile pentru pigmentul inchis al acestor fructe protejeaza organismul de cancer. De asemenea, si vitamina C lupa impotriva radicalilor liberi.

Afinele reduc grasimea abdominala

Afinele reduc grasimea abdominala si riscul de afectiuni cardiovasculare. Sunt astfel de mare ajutor in dietele de slabit, deoarece confera satietate si sunt usor de digerat. Aceleasi proprietati benefice le are si sucul natural din afine, care poate fi consumat zilnic.

Afinele imbunatatesc sanatatea tractului urinar

Depozitele de bacterii de-a lungul tractului urinar sunt responsabile pentru infectii, care rezulta in inflamatii, senzatia de arsura si alte complicatii. In aceste situatii, afinele sunt extrem de benefice. Au proprietati antibiotice, elimina bacteriile si previn infectiile.

Afinele imbunatatesc vederea

Afinele sunt bogate in compusi chimici naturali care ajuta la imbunatatirea vederii. Previn problemele legate de degenerarea maculara, cataracta, miopie sau hipermetropie. De asemenea, sunt de mare ajutor si in prevenirea infectiilor, in special a infectiilor de retina.

Afinele, benefice pentru creier

Antocianinele, seleniul, vitaminele A, B, C, zincul, sodiumul, potasiul sau magneziul previn afectiunile neurologice si distrugerea neuronilor. De asemenea, sunt de mare ajutor si pentru prevenirea si tratarea bolii Alzheimer si imbunatatesc memoria.

Afinele protejeaza de afectiunile cardiace

Datorita continutului ridicat de fibre alimentare si antioxidanti, afinele au capacitatea de a dizolva colesterolul. In acest fel ajuta la prevenirea a numeroase afectiuni cardiace.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare