Dieta si nutritie

#carne de miel #paste #alimente #carne

Beneficiile carnii de miel

Cu toti stim ca pe masa specifica marii sarbatori crestine – Invierea Domnului Iisus Hristos – preparatele vor fi in principal pe baza de carne de miel . Dar, poate ce nu stiu multi este faptul ca acest tip de carne are valori nutritionale mari, fiind o sursa usor asimilabila de fier si zinc.

 

Asa ca, iata cateva amanunte mai putin cunoscute despre beneficiile carnii de miel, motiv pentru care ar trebui sa se regaseasca pe masa fiecaruia de Pasti.

30% din necesarul zilnic de zinc. O portie de carne de miel se pare ca asigura aproximativ 30% din cantitatea din acest mineral de care are nevoie zilnic o persoana. Zincul este esential pentru cresterea oaselor, refacerea si cicatrizarea tesuturilor si pentru intarirea sistemului imunitar .

Afrodisiac natural. Pe de alta parte, substantele nutritive din carnea de miel sau de berbec au capacitatea de a creste capacitatea sexuala a barbatilor si de a trata sterilitatea femeilor. Barbatilor care sufera de o erectie slaba li se recomanda sa consume zilnic o portie de carne de miel sau berbec, bine preparata la cuptor si cu mult usturoi.

Bogata in carnitina. Carnea de miel contine de asemenea un aminoacid esential, mai rar intalnit in alte alimente, care are capacitatea de a-i asigura organismului energia de care are nevoie pentru a functiona in forma buna.

Indicata in cura de ingrasare . Persoanelor subponderale, cu o constitutie slabita – sau care au pierdut foarte multe kilograme din diverse motive - o boala prelungita - li se recomanda introducerea in alimentatie a carnii de berbec, insa este important sa se consume cantitati mici, la fiecare masa.

De asemenea, carnea de miel este in masura sa imbunatateasca activitatea splinei si a rinichilor, sa inlature starea generala de slabiciune, durerile abdominale. De altfel, carnea este o sursa importanta de proteine ceea ce o face absolut necesara pentru copii si adolescenti, aflati in perioada de crestere.

Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de carne consumata trebuie sa se reduca si trebuie inlocuita cu alimente de origine vegetala. Carnea nu trebuie asociata cu painea, pentru ca riscati aveti probleme de digestie si nici cu cartofi prajiti .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare