Dieta si nutritie

# beneficii capsune #beneficii sanatate #dieta #alimente #fructe #capsune

Beneficiile capsunelor pentru sanatate! De ce sa le consumi mai des!

Este bine sa mancam fructe in fiecare zi pentru ca ele sunt pline de vitamine si alte beneficii pentru sanatatea noastra. Dintre ele capsunele sunt fructe cu aroma puternica si gustoase, facand masa un deliciu. Iata avantajele capsunelor si de ce trebuie sa le consumi mai des:

1. Contin vitamine si alti nutrienti

Capsunele sunt fructe dulci cu forma de inima si contin multe vitamine benefice pentru organismul uman. Dintre ele putem sa amintim de Vitamina C si Vitamina K, de minerale precum magneziul si potasiul. Au o multitudine de antioxidanti care ajuta intreg sistemul corpului uman pentru o buna functionare.

2. Imbunatatesc sanatatea sistemului circulator

Capsunele sunt bune pentru sanatatea inimii si a intregului sistem circulator, continand antioxidanti si flavonoizi. Acesti compusi ajuta sistemul circulator, blocand cresterea de colesterol daunator. Medicii spun ca femeile de varsta medie care consuma minim 3 capsune pe saptamana, au riscul de a face infarct cu 34% mai scazut. Acest studiu a fost facut de doctorul Eric Rimm. De asemenea capusunele reduc colesterolul din artere si vene si fac sangele sa circule mai liber si mai bine.

3. Ajuta in prevenirea cancerului

Cancerul este o boala des intalnita in zilele noastre si orice ajutor in prevenirea lui este binevenit. Flavonoizii continuti de capsune compun o bariera impotriva dezvoltarii tumorelor canceroase. De asemenea este asociata prezenta flavonoizilor cu reducerea metastazelor.

4. Ajuta creierul

Creierul este ajutat de compusii chimici ai capsunelor. Ei reusesc sa imbunatateasca circulatia si sa imbunatateasca functia cognitiva prin cresterea puterii de circulatie a sangelui in aceasta zona. De asemenea studiile arata ca un consum moderat de capsune si coacaze reduce posibilitatea scaderii functiei cognitive si functionarii corecte a creierului in cazul oamenilor varstnici.

5. Ajuta in ingrijirea tenului

Cine nu vrea sa aiba o fata frumoasa si un ten impecabil? Cu siguranta ca industria din acest moment este axata pe aceste aspecte. Capsunele pot sa ajute prin prezenta in compozitia lor a acizilor de tipul acidului salicilic si al celui AHA. Acesti compusi ajuta in cazul hiperpigmentatiei, previn acneea, indeparteaza celulele moarte de pe fata. De asemenea pot sa refaca zonele care au fost afectate de factorul UV in exces. Se pot folosi capsunele in masti realizate in casa si mentin un ten tanar si foarte curat.

6. Sunt importante in lupta anti-imbatranire

Capsunele sunt, alaturi de nutrientii lor si de flavonoizii din interior, un luptator de nadejde impotriva imbatranirii. Ei reduc radicalii liberi prezenti in corp si ajuta in mentinerea sanatatii si tineretii.

7. Previn diabetul

Aceste fructe sunt dulci, insa au un indice glicemic mic si acesta ajuta persoanele care au risc de a face diabet de gradul II.

8. Au grija de ochi

Ochii sunt importanti si ingrijirea lor poate sa fie ajutata de prezenta in alimentatie a capsunelor care reduce senzatia de uscat a ochiului, degenerarea nervilor oculari, defectele de vedere, scad posibilitatea infectiilor din zona ochilor. Toate acestea sunt posibile datorita flavonoizilor prezenti in capsune.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare