Dieta si nutritie

#spanac #alimentatie sanatoasa #beneficii spanac #vitamine spanac

Beneficii ale consumului de spanac

Spanacul face parte din gama alimentelor specifice primaverii. Acesta este un super aliment, cu un continut ridicat de vitamine si minerale de care organismul tau are nevoie la inceput de primavara. Iata o lista intreaga cu beneficii de care te vei bucura in urma consumului de spanac.

 

Spanacul iti mentine inima sanatoasa


Spanacul contine o cantitate considerabila de potasiu, magneziu si luteina, adica elemente care constituie un real ajutor in desfundarea arterelor. Astfel, cu cat consumi mai mult spanac prospat, cu atat inima ta va depune mai putin efort pentru a functiona corect.
 

Spanacul previne cancerul la san


Conform unei serii de studii, s-a ajuns la concluzia ca femeile care consuma spanac sunt mai protejate impotriva cancerului de san. Acest lucru este datorat continutului de acid folic (vitamina B9) din frunzele de spanac.

Tot acidul folic este benefic in stimularea cresterii parului. In plus, acesta este recomandat gravidelor, pentru a preveni malformatiile fatului.
 

Spanacul stimuleaza pierderea kilogramelor


Spanacul este un aliment satios, de mare ajutor in curele de slabire. Acesta contine foarte multe vitamine si minerale care asigura corpului suficienta energie, chiar si atunci cand primeste o cantitate mai mica de alimente .

Consuma spanacul sub forma de salata proaspata, in combinatie cu alte alimente de sezon (ridichi, ceapa verde etc.) si asezoneaza-l cu otet balsamic pentru un gust aromat.
 

Spanacul vindeca depresiile


Depresiile (in special cele specifice primaverii) pot fi prevenite foarte usor cu ajutorul unui consum regulat de spanac. In acest sens, medicii si nutritionistii recomanda sucurile proaspete din frunze de spanac.

Adauga 15 frunze de spanac in blender, in combinatie cu jumatate de pahar cu apa. Consuma acest amestec inainte de fiecare masa, timp de doua saptamani.
 

Spanacul lupta impotriva cancerului


Oamenii de stiinta de la Oregon State University au ajuns la concluzia ca legumele verzi au efect protector impotriva celulelor canceroase. Mai exact, spanacul poate anihila efectele nocive ale aflatoxinelor (micotoxine naturale cu puternic efect cancerigen ) care ajung in organismul uman prin alimente precum porumb, alune, nuci sau lapte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului