Dieta si nutritie

# consum cafea #cafea #somn

Bei cafea inainte de a merge la somn? Iata ce se intampla in organismul tau

Cafeaua este un energizant care te poate ajuta sa ai energie intreaga zi daca o bei dimineata. Daca insa consumi cafea seara somnul tau poate fi perturbat.

Ingredientul activ din cafea este cafeina, un stimulent al sistemului nervos central care ajuta sa va mentineti treaz prin legarea la receptorii de adenozina din creier.

"Adenozina este ca o molecula care induce somnul si pe care creierul tau o produce in timp ce esti treaz", a declarat pentru Self Dr. Ajay Sampat, neurolog, specialist in medicina somnului si profesor clinic asistent la UC Davis Health.

 "Cu cat esti mai mult timp treaz, cu atat mai multa adenozina ai in sistem". Cu toate acestea, atunci cand cofeina se leaga de acesti receptori, reduce efectele adenozinei de inducere a somnului si va ofera un impuls de energie, facandu-va sa ramaneti alert si treaz.

In timp ce efectele cofeinei sunt cele mai puternice in prima ora de la consum, poate dura destul de mult timp pana cand aceasta paraseste complet organismul.

Potrivit Dr. Dan Reardon, care a studiat efectele cafelei, ar trebui sa incetam sa mai bem cafea intre orele 12 si 14, daca de obicei va ia mai mult timp sa metabolizati cafeina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului