Dieta si nutritie

#apa plata cu lamaie #beneficii lamaie #beneficii lamai

Bei apa cu lamaie dimineata? Iata toate beneficiile pentru organism

Apa  plata cu lamaie nu este doar apanajul fotomodelelor care defileaza pe podiumuri. Este un obicei sanatos, un adevarat leac pentru organism. Usureaza digestia, ajuta la pierderea in greutate, regleaza pH-ul corpului si combate respiratia urat mirositoare.

 

Consumul dimineata, pe stomacul gol, al unui pahar de apa calduta cu o jumatate de lamaie stoarsa ajuta la mentinerea sanatatii. Combinatia dintre apa si lamaie reprezinta un remediu simplu, la indemana oricui si care poate aduce mari beneficii organismului.

Faciliteaza digestia. Persoanele care au probleme digestive sau sufera de arsuri la stomac e bine sa consume aceasta bautura. Apa plata cu lamaie stimuleaza productia de bila, face mai usoara digestia, combate arsurile gastrice care apar dupa o masa copioasa si reduce balonarea.

Ajuta la pierderea in greutate. Pectina, o fibra continuta de lamaie, ajuta la reducerea senzatiei de foame. De asemenea, stimuleaza metabolismul, ajutand astfel la pierderea kilogramelor cumulate in plus.

Are actiune diuretica si purificatoare. Apa ajuta la eliminarea excesului de resturi si toxine din organism, dar, odata ce adaugi si lamaie in apa de baut, acest efect este imbunatatit datorita acidului citric care actioneaza ca un stimul pentru ficat, determiand eliminarea mai rapida a toxinelor. Totodata, cele doua – apa si lamaia – au efect diuretic, mentinand sanatos sistemul urinar.

E energizanta. Puterea energizanta a apei cu lamaie deriva atat din aroma sa, cat si din ionii negativi din care este compusa si care revigoreaza organismul. Gustul lamaii stimuleaza, de asemenea, buna dispozitie prin reducerea anxietatii si a depresiei.

Stimuleaza sistemul imunitar. Lamaile sunt bogate in vitamina C, utila pentru prevenirea gripei si pentru reducerea cantitatii de mucus produsa de organism. De asemenea, are proprietati antiinflamatorii, care ajuta in caz de astm si alte simptome care afecteaza sistemul respirator. Ajuta la absorbtia fierului prin stimularea sistemului imunitar si, datorita altor substante continute precum magneziu, calciu, pectina si bioflavonoide, ajuta la combaterea infectiilor.

Reduce glicemia si reduce nivelul colesterolului. Apa calda si lamaia ajuta la evitarea fluctuatiei glucozei in sange, datorita puterii de alcalinizare pe care o are lamaia asupra organismului nostru. Acidul citric si potasiu ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL), crescand colesterolul bun (HDL).

Combate respiratia urat mirositoare. Apa cumbinata cu lamaie este un remediu excelent pentru a obtine o respiratie proaspata, placuta ajutand si in caz de gingivita si dureri de dinti. Cel mai bine este sa nu te speli pe dinti imediat dupa ce ai baut apa cu lamaie, pentru a evita eroziunea smaltului.

Regleaza pH-ul organismului. Apa cu lamaie este considerata un remediu bun pentru a regla pH-ul organismului, in special in cazul acidozei. Cum se realizeaza alcalinizarea daca lamaia este acida? Odata ajunsa in organism, lamaia este metabolizata. Acidul citric se oxideaza, astfel ca lamaia se transforma intr-un fruct cu putere alcalina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare