Dieta si nutritie

#alcool #calorii #ingrasare #nutritie #bauturi alcoolice #alimentatie #dieta

Afla care sunt bauturile alcoolice care te ingrasa cel mai mult

Bauturile alcoolice pe care le consumi constant ar putea reprezinta un procent semnificativ din kilogramele in plus care iti dau greutatea peste cap. Stiai ca un cocktail cu votca sau un gin tonic contine tot atatea calorii cate arzi in timpul unui antrenament viguros la sala? Fa o favoare siluetei tale si redu urmatoarele tipuri de bauturi din meniul tau!

Lichior

Lichiorul este un digestiv gustos si savuros, de la care nu te poti abtine inainte de masa ori dupa o zi lunga de munca? Afla ca este si una dintre bauturile alcoolice care ingrasa cel mai mult. Doar 25 de ml de lichior poate ajunge pana la 90 de calorii, in functie de aromele si ingredientele folosite in prepararea lui.

Bere

Vara este tot mai aproape, iar berea rece si spumoasa reprezinta bautura-vedeta a sezonului. Inainte de a bea zi de zi bere sau de a o comanda si pe a doua atunci cand esti in oras, afla ca doar o sticla contine intre 150 si 250 de calorii, care nu ezita sa se depuna in straturi adipoase in cele mai inestetice zone ale corpului tau. Limiteaza consumul de bere la o doza la cateva zile, daca vrei sa te mentii in forma ori esti la dieta.

Vin

Nu conteaza ca este spumant sau nu, rosu sau alb, cert este faptul vinul este pe lista bauturilor alcoolice care adauga rapid calorii si kilograme in silueta ta. Un pahar de vin furnizeaza organismului in jur de 80-90 de calorii. Daca este combinat cu sucuri sau adaugat in cocktailuri, aportul caloric creste alarmant, iar vinul se transforma intr-un dusman al siluetei tale.

Votca

Ai crede ca mai degraba arde caloriile din organism, nu-i asa? Gresit! Votca nu este cea mai buna alegere pentru bauturile din dieta. Un singur shot de votca contine 60 de calorii. Cum aceasta tarie este favorita pentru prepararea multor cocktailuri delicioase, numarul de calorii ar putea fi suplimentat si pana la 200 de calorii, in functie de ingredientele folosite in bauturi.

Gin tonic

Ginul tonic este o bautura clasica, adorata de milioane de oameni din intreaga lume, dar destul de "pacatoasa" cand vine vorba de dieta si slabit. Un pahar de gin tonic ajunge pana la 120 de calorii. Consumul unui singur pahar anuleaza rezultatul obtinut intr-o sedinta energica de antrenament fizic la sala. Nu merita, nu-i asa?

Sursa foto: Bostonmagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare