Dieta si nutritie

#risc #obezitate #bauturi carbogazoase #bauturi acidulate

5 riscuri la care se expun femeile care consuma bauturi acidulate

Femeile care consuma zilnic bauturi acidulate sunt supuse riscului de a se confrunta cu un accident vascular cerebral ischemic, conform rezultatelor unui studiu recent.

Bauturile acidulate se fac responsabile de aparitia cheagurilor de sange si, astfel, de blocarea circulatiei sanguine. Ca urmare a acestui lucru, femeile pot suferi de un accident vascular cerebral ischemic, care este atat de periculos incat poate duce chiar si la paralizie.

Studiile au demonstrat ca bauturile acidulate pot provoca astfel de daune mai mult in cazul femeilor. Astfel, dintre persoanele testate in timpul cercetarii, doar 20% dintre persoanele cu risc de accident vascular cerebral ischemic au fost barbati. Restul de 80% au fost doar femei.

Bauturile acidulate imbogatite cu zahar sunt si mai periculoase pentru femei. Dincolo de riscul aparitiei accidentului vascular cerebral, aceste bauturi se fac responsabile de aparitia diabetului zaharat de tip doi, dar si de formarea cheagurilor de sange la nivelul creierului.


Obezitate, boli renale si lipsa de calciu


Obezitate si hipertensiune. Tot in cazul femeilor, consumul de bauturi acidulate poate duce la obezitate si hipertensiune. Este dovedit stiintific faptul ca sucurile acidulate pot afecta sanatatea sistemului cardiovascular. Explicatia este aceea ca sucurile indulcite provoaca aparitia unui numar mare de trigliceride care, in timp, incarca organele cu tesut adipos si afecteaza buna circulatie a sangelui.

Oase fragile. Din pacate, consumul de bauturi acidulate provoaca reducerea considerabila a densitatii osoase in cazul femeilor. Lichidele acidulate impiedica absorbtia calciului in oase din cauza acidului fosforic pe care il contin, element responsabil de o crestere a aciditatii in sange. Pentru a mentine un echilibru, organismul incearca sa retina din calciul care ar trebui sa ajunga in oase, astfel incat sa compenseze aciditatea produsa.

Boli renale. Oamenii de stiinta au demonstrat ca persoanele care consuma bauturi acidulate sunt supuse riscului de a dezvolta boli renale din cauza aciditatii crescute a acestor produse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare