Dieta si nutritie

#afectiuni #ghimbir #bauturi #portocala #lamaie #alimentatie #prevenire #virusuri

Bauturi sanatoase cu puteri miraculoase

Daca vrei sa eviti gripele, racelile si infectiile specifice acestei perioade, urmeaza sfaturile medicilor si intareste-ti organismul cu vitamine, minerale si antioxidanti sub forma lichida. Asadar, daca vrei sa iti incepi ziua in forta, alege bauturi energizante, care sa iti intareasca sistemul imunitar!

Lamaie si ghimbir, pentru energie de dimineata

Daca vrei sa incepi ziua cu dreptul, nu trebuie sa faci mare lucru: intr-o cana de apa fierbinte amesteca zeama de la o lamaie si o lingurita de ghimbir macinat sau ras. Te vei revigora instant!

Lamaia si ghimbirul contin cantitati semnificative de antioxidanti si vitamina C, care au puternice proprietati antiinflamatorii si care stimuleaza sistemul imunitar. In plus, aceasta bautura incalzeste, activeaza si curata in profunzime intreg sistemul digestiv.


Ceai verde si mirodenii pentru imunitate

Remediu indian extrem de popular, ceaiul verde sau negru, amestecat cu diverse mirodenii, precum scortisoara, cardamom, ghimbir, piper, cuisoare sau fenicul, stimuleaza sistemul imunitar si reda energia.

Toate aceste condimente si mirodenii participa la numeroase procese metabolice, lupta impotriva bacteriilor si virusurilor nocivi din organism si reduc inflamatiile cronice. Asadar, atunci cand ai nevoie de o bautura revigoranta, nu ezita sa apelezi la sfaturile vracilor indieni. Ai grija insa sa nu indulcesti ceaiul, daca vrei sa te bucuri de efecte maxime.

Suc de portocale pentru o imunitate de fier

Daca vrei sa te feresti de gripe si raceli in acest sezon, consuma cat mai mult suc de portocale. Este bogat in vitamina C si alti nutrienti importanti pentru organism si, in plus, te hidrateaza foarte bine. Vitamina C mareste productia de celule albe, reduce inflamatiile si este un puternic antioxidant, care tine la distanta infectiile.

Ceai matcha pentru o inima sanatoasa

Matcha este ceaiul verde macinat si aceleasi proprietati benefice, insa intr-o concentratie mult mai intensa decat frunzele traditionale de ceai verde. Antioxidantii si compusii naturali din ceaiul matcha lupta impotriva virusurilor si bacteriilor.

In plus, acest ceai reduce inflamatiile, protejeaza sanatatea cardiovasulara, imbunatateste energia si puterea de concentrare si echilibreaza productia de hormoni.



Sursa foto: //www.ahealthieryoumag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare