Dieta si nutritie

#beneficii banane verzi #banane verzi #dieta #alimente #banane

Bananele verzi, mai sanatoase decat cele coapte

Preferi bananele bine coapte, deoarece sunt mai cremoase si mai dulci? Trebuie sa stii ca acestea nu sunt la fel de sanatoase precum cele verzi. Iata de ce trebuie sa consumi mai des banane verzi:

Spre deosebire de bananele copate, bananele verzi contin vitamina B6, importanta pentru mentinerea masei musculare a celei corporale.

Bananele verzi contin mai o cantitate mai mare de vitamina C.

Totodata, bananele verzi sunt foarte bogate in fibre, acestea avand rolul de reglare a proceselor digestive, inducerea starii de satietate si reducerea riscului de diabet sau boli cardiovasculare.

Bananele ajuta la reglarea problemelor legate de insomnie si stes, si, in plus, lupta impotriva hipertensiunii arteriale, favorizeaza tratamentul ulcerului gastric si au capacitate de a impiedica formarea bacteriilor care pot cauza aparitia ulcerului, potrivit realitatea.net.

Bananele stimuleaza productia de hemoglobine in sange, fiind indicate persoanelor care sufera de anemie, dar si gravidelor, datorita continutului de acid folic.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului