Dieta si nutritie

#pericol carne de pui #boli grave #hormoni de crestere #carne de pui #carne de porc

ATENTIE! Carnea de pui, plina de hormoni periculosi pentru sanatate! Favorizeaza cancerul de san!

Puiul este considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente si este recomandat de numerosi nutritionisti in dieta, avand calorii putine. Nu este de mirare ca in ultimii 30 de ani consumul de carne de pui a crescut considerabil.

 

Cu toate acestea, carnea de pui este extrem de periculoasa pentru sanatate deoarece este plina de hormoni.

Puii sunt crescuti in ritm accelerat iar asta implica injectarea acestora cu hormoni de crestere. Acesti hormoni nu sunt insa distrusi prin preparare si ajung in organism. Sunt cu atat mai periculosi in cazul tinilor, dar in special a fetelor.

Carnea de pui contine hormoni care duc la aparitia unor boli grave

Riscul de obezitate a crecut considerabil in ultimii ani. Unul dintre factori pare sa fie chiar carnea de pui care este adesea oferita copiilor.

In urma studiilor, s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine, scrie sfatulmedicului.ro.

Hormonii injectati in pui au efecte dezastruase: pubertate precoce, cancer de san

Hormonii care se gasesc in pui ajung in organismul uman unde produc adevarate dezastre. Acesti hormoni sunt responsabili de aparitia pubertatii precoce. Unii cercetatori considera ca steroizii (in mod special), declanseaza pubertate prematura si cresc riscul de cancer de san, mai tarziu, in viata. 

Persoanele preocupate de acest potential efect secundar, ar trebui sa consume carne sau produse lactate fara hormoni de crestere sau sa evite carnea si produsele lactate din comert.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare