Dieta si nutritie

#mic dejun #alimente #nutritie #oua

Alimentul pe care oricine trebuie sa-l consume la micul dejun! Este sanatos, iti da energie si este foarte satios

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, sustin nutritionistii din intreaga lume. Acesta trebuie sa-ti ofere energia de care ai nevoie pentru intreaga zi, sa fie bogat in vitamine, fibre si proteine. Doar in acest fel nu te vei simti obosit in restul zilei.

 

Potrivit nutritionistilor micul dejun trebuie sa fie alcatuit din multe legume, de preferat proaspete, fibre (fie din cereale, fie din paine integrala) si proteine. Ca sursa de proteina exista un aliment care este preferat de nuttitionist desi multa lume il ocoleste.

Este insa extrem de sanatos, desi multi cred altceva. In plus iti taie pofta de mancare si nu te vei trezi rontaind diverse lucruri nesanatoase in restul zilei.

Alimentul preferat de nutritionisti, care te ajuta sa-ti astamperi foamea, sa ai suficienta energie si care iti taie poafta de rontaiala este oul. Poti manca doua oua la micul dejun, alaturi de legume proaspete si paine integrala si nu vei regreta. Un alt detaliu important este sa nu mananci pe fuga si sa eviti, pe cat posibil, ouale prajite.

Poti consuma fara regret oua fierte, posate sau omleta. In plus, in omleta poti adauga legume si/sau condimente ca sa-i schimbi gustul si sa obtii o noua reteta in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului