Dieta si nutritie

#modificare adn #lapte degresat # lapte nedegresat #lapte #imbatranire prematura

Alimentul pe care-l consumi zilnic fara sa stii ca te poate imbatrani prematur

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Brigham Young, din Utah, consumul de lapte nedegresat poate incetini modificarea structurii ADN-ului, cauzand imbatranire prematura.

 

La realizarea studiului au participat aproape 6000 de persoane a caror alimentatie a fost atent monitorizata de oamenii de stiinta.

In urma studiului cercetatorii au descoperit ca in cazul persoanelor care consumau lapte cu un continut mai mare de grasimi, genele ADN-ului erau afectate si in cazul acestora se instala imbatranirea prematura, cu aproximativ patru ani.

Potrivit studiului, persoanele care consuma lapte cu un continut de 0,3% grasimi, vor ramane tineri mai mult timp decat cei care prefera laptele cu 3,6%.

Potrivit cercetatorilor imbatranirea prematura este cauzata de grasimile saturate din lapte care pun presiune pe celule, contribuind la moartea tesuturilor din corp.

Doar ca ei nu si-au putut dovedi constatarile pentru ca s-au uitat doar la efecte, nu la cauze. Liderul studiului, profesorul Larry Tucker spune ca "a fost surprinzator cat de puternica a fost diferenta. Daca veti bea lapte cu continut ridicat de grasimi, ar trebui sa fiti constienti ca acest lucru are legatura cu unele consecinte semnificative".

"Nu este un lucru rau sa bei lapte. Trebuie sa fiti constienti ce tip de lapte beti", a spus Tucker, potrivit dailymail.co.uk.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare