Multe persoane consuma un aliment fara sa stie ca provoaca anxietate si depresie. Pentru multe persoane este felul de mancare preferat chiar, dar cel mai recent studiu a demonstrat lucruri care le vor da de gandit celor care prefera cartofii prajiti.
O echipa de cercetatori din China a demonstrat ca un consum mai mare de alimente prajite, in special cartofi prajiti, creste riscul de anxietate, dar si depresie. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au testat peste 140.000 de persoane cu varste peste 11 ani.
Rezultatele au demonstrat ca unii participanti la studiu au prezentat un risc cu 12% mai mare de anxietate, si cu 7% mai mare de depresie, in comparatie cu persoanele care au stat departe de mancarea prajita.
Efectele au fost mai pronuntate in randul barbatilor decat in cel al femeilor. Sunt insa si voci care pun la indoiala acest studiu. Anumiti experti care studiaza nutritia sunt ca rezultatele sunt preliminare, si ca nu este clar daca alimentele prajite sunt cele care au declansat problemele sau daca persoanele care sufera de depresie sau de anxietate apeleaza la alimentele prajite pentru propriul confort.
FOTO: freepik.com