Dieta si nutritie

#consum aliment #aliment #depresie #anxietate

Alimentul pe care-l consumi frecvent fara sa stii ca iti creste risul de anxietate si depresie. Renunta acum la el

Multe persoane consuma un aliment fara sa stie ca provoaca anxietate si depresie. Pentru multe persoane este felul de mancare preferat chiar, dar cel mai recent studiu a demonstrat lucruri care le vor da de gandit celor care prefera cartofii prajiti.

O echipa de cercetatori din China a demonstrat ca un consum mai mare de alimente prajite, in special cartofi prajiti, creste riscul de anxietate, dar si depresie. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au testat peste 140.000 de persoane cu varste peste 11 ani.

Rezultatele au demonstrat ca unii participanti la studiu au prezentat un risc cu 12% mai mare de anxietate, si cu 7% mai mare de depresie, in comparatie cu persoanele care au stat departe de mancarea prajita.

Efectele au fost mai pronuntate in randul barbatilor decat in cel al femeilor. Sunt insa si voci care pun la indoiala acest studiu. Anumiti experti care studiaza nutritia sunt ca rezultatele sunt preliminare, si ca nu este clar daca alimentele prajite sunt cele care au declansat problemele sau daca persoanele care sufera de depresie sau de anxietate apeleaza la alimentele prajite pentru propriul confort.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului