Dieta si nutritie

#parkinson #alzheimer #tratament

Alimentul care reduce riscul aparitiei Alzheimerului si Parkinsonului

Un nou studiu scoate la iveala faptul ca pestele nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru. Acesta are numeroase beneficii pentru sanatate, iar oamenii de stiinta au descoperit recent ca acesta poate preveni aparitia unor boli grave precum Alzheimerul sau Parkinsonul. De asemenea, persoanele care consuma regulat peste sunt mai putin predispuse la depresie.

 

Pestele este sursa principala de Omega 3, grasimi esentiale pentru sanatatea cardiovasculara si cu rol crucial in functionarea creierului si retinei, sustine medicul nutritionist Mihaela Bilic.

De asemenea, un consum regulat de peste poate reduce riscul de dementa senila cu 30%, iar bolile inflamatorii de tip artroza sunt si ele considerabil reduse.

Totodata, consumul de peste de 2 ori pe saptamana reduce cu 36% riscul de deces prin boli coronariene si cu 17% riscul de deces in general.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului