Dieta si nutritie

#alimentatie #hipertensiune #dieta si nutritie #protejare inima #reducere hipertensiune

Alimentele uimitoare care iti protejeaza inima si reduc hipertensiunea

Reducerea presiunii arteriale este unul dintre pasii importanti pe care trebuie sa ii faci pentru a nu te confrunta cu diverse afectiuni cardiace si vasculare. Dieta are un rol important in mentinerea unui nivel normal al presiunii arteriale, iar studiile cecetatorilor indica faptul ca o serie de alimente se pot dovedi miraculoase pentru sanatatea ta. Iata cum iti poti satisface poftele culinare asigurandu-ti, in acelasi timp, sanatatea!

Consuma stafide

Micutele delicii pe care la mai intalnesti din cand in cand in prajituri se dovedesc a avea o importanta deosebita in reglarea presiunii sangelui in organism. Persoanele cu predispozitii hipertensive care au participat la un experiment bazat pe consumul constant al stafidelor timp de 12 saptamani au inregistrat progrese semnificative. Rezultatele studiului indica faptul ca ritmul cardiac a scazut pana la valori normale in urma consumului de stafide de trei ori pe zi.

Hibiscus, medicamentul minune

Ceaiul de hibiscus, maceratul de hibiscus la rece si vinul obtinut din florile acestei plante s-au dovedit buni regulatori ai circulatiei. Un tratament cu trei cesti de ceai pe zi, timp de sase saptamani, a aratat imbunatatirea presiunii arteriale la pacientii hipertensivi.

Savoare de sanatate

Pepenele rosu se dovedeste la fel de eficace in combaterea hipertensiunii arteriale. Aminoacizii continuti de fructul zemos si-au dovedit eficienta in testele derulate la Universitatea de Stat din Florida. Pepenele rosu regleaza, de asemenea, circulatia sangelui in organism.

Suc de rosii

Pana si banalul suc de rosii sau sosul de spaghete iti poate reduce presiunea arteriala. Cercetatorii australieni considera ca licopenul, un antioxidant puternic continut de tomate, reduce nivelul colesterolului "rau' din sange. Substanta are si efecte antitumorale in mai multe tipuri de cancer.

Omleta din albus

Pentru un micdejun sanatos, recomandarea cercetatorilor americani este omleta din albus de ou. Proteinele continute de albus iti vor hrani organismul, in timp ce peptidele vor asigura o buna circulatie a sangelui.

Uimitoarele banane

Satioasele banane au rolul de regla balanta sarurilor in organism prin continutul de minerale, asigura o buna functionare a rinichilor, iar consumul zilnic duce la reglarea tensiunii arteriale.

Sursa foto: drcynthia.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare