Dieta si nutritie

#aliment #slabit #grasimi #dieta

Alimentele care te ajuta sa slabesti

Intr-o cura de slabire , ai invatat ca alimentele sunt un dusman de temut. Este o conceptie eronata. Exista produse care, chiar daca sunt consumate in cantitate mare, te pot ajuta sa pierzi kilogramele nedorite si in niciun caz nu te fac sa acumulezi grasimi.

Iata o parte dintre cele mai indicate alimente in curele de slabire, despre care poate nu stiai ca iti pot fi prietene:

Ouale. Oul este o sursa importanta de vitamine si minerale care furnizeaza organismului intr-o masura variabila majoritatea nutrientilor de care are nevoie. Insa, un lucru interesant este faptul ca ouale au un continut caloric foarte scazut. Potrivit unei cercetari stiintifice efectuate in cadrul Universitatii de Stat Louisiana, femeile care au consumat la micul dejun un ou cu paine prajita si dulceata au pierdut de doua ori mai multe kilograme decat cele care au consumat alte alimente dar cu acelasi numar de calorii.

Proteinele din ou ofera senzatia de satietate, astfel incat mai tarziu vei manca mai putin. Tocmai de aceea, oul este un aliment de baza in majoritatea dietelor de slabit recomandate de catre nutritionisti impotriva obezitatii. Este de preferat sa optezi pentru o omleta, fara sunca si cu cat mai putin ulei.

Rodia. Sucul de rodie te ajuta sa lupti cu kilogramele in plus. Cu un continut enorm de vitamina C si de 3 ori mai bogata in antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, rodia si-a obtinut titlul de „fruct minune”. Micile seminte nu numai ca sunt extrem de delcioase si sanatoase, dar sunt sarace in calorii si te ajuta sa faci fata unei diete de slabit.

De asemenea, sucul de rodie are efecte benefice asupra fertilitatii si protejeaza creierul fatului de afectiuni care pot aparea in urma unei oxigeari precare. Poti consuma rodia in stare naturala, sub forma de suc sau poti asezona salatele cu semintele acrisoare. Singura problema este ca... pateaza hainele!

Carnea de vita. Carnea de vita slaba este un produs de baza in dieta hipocalorica deoarece contine foarte putin sodiu, ceea ce previne retentia de apa . Senzatia de satietate intervine rapid, iar proteinele din friptura te ajuta sa-ti pastrezi masa musculara, fara sa depui grasime. Incearca sa mananci carne la gratar sau la abur, in niciun caz prajita.

Lintea. Lintea are un continut glicemic scazut, ceea ce o face sa elibereze o cantitate redusa de zahar in sange. Acest tip de cereale este recomandata in curele de slabit pentru ca favorizeaza digestia si previne acumularea de grasime in zona abdominala. Cel mai simplu mod de preparare este sub forma de salata.

Merele. Un mar pe zi te poate ajuta sa-ti mentii greutatea. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat in cadrul Universitatii Penn State. Oamenii de stiinta sunt de parere ca persoanele care consuma un mar inainte de masa vor manca mai putin si automat vor asimila mai putine calorii. Merele sunt bogate in fibre ceea ce contribuie la umplerea stomacului cu usurinta. Atentie insa, persoanele cu gastrita sau ulcer gastric trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a urma o astfel de dieta, deoarece marul poate favoriza aparitia arsurilor.

Somon. Somonul este un aliment bogat in vitamina D si in acizii omega-3, nutrienti importanti deoarece asigura prevenirea stocarii lipidelor si la arderea mai rapida a acestora. Mai mult decat atat, vitamina D interactioneaza cu leptina, proteina care controleaza greutatea corporala, prin suprimarea senzatiei de foame. Nu trebuie sa optezi pentru retete sofisticate, cu cat este mai simplu cu atat este mai bun.

Varza. Una dintre legumele cele mai sarace in calorii - varza -  este alimentul de baza in dietele de slabit. Proprietatile sale diuretice si continutul mare in fier si calciu o recomanda ca fiind excelenta pentru a pierde in greutate. Cel mai usor de consumat varza este sub forma de supa sau ciorba, insa nu trebuie sa abuzezi, deoarece exista riscul malnutritiei.

Fructe de padure. In general, majoritatea fructelor de padure sunt eficiente pentru slabit, insa cele care au culoarea albastru sunt cele mai bune: cocazele negre, afinele, murele. Acestea au un continut bogat in antioxidanti, substante necesare pentru prevenirea imbatranirii si unui sistem imunitar sanatos. Datorita continutul mare in fibre, tractul digestiv este usurat. Astfel acestea trec prin tract fara a furniza nicio calorie. Le poti consuma in stare proaspata atat in salate de fructe, cat si in iaurturi.

Chili, wasabi, piper, ardei iute, tabasco. Daca iti plac mancarurile bine condimentate, ai noroc. Condimentele in general au proprietatea de a accelera metabolismul si de a grabi arderile din organism. Un grup de cercetatori din cadrul Universitatii Oxford au ajuns in urma unui test la urmatoarea concluzie: persoanele care consuma condimente tind sa arda 50 de calorii in plus, la o masa. Mancarurile picante impiedica grasimea sa se depuna si scad apetitul. Totusi, acest tip de pierdere in greutate pe baza de preparate picante impune precautii pentru persoanele care sufera de afectiuni ale stomacului.

Uleiul de masline. Uleiul de masline este un produs bazat pe grasimi sanatoase care induc rapid senzatia de satietate. Mancarurile pe langa faptul ca vor avea un gust deosebit te vor ajuta sa arati extraordinar, astfel incat sa afisezi un abodmen plat. 

Citeste mai mult despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului