Dieta si nutritie

#alimentatie sanatoasa #piele #piele frumoasa #migdale #ciocolata neagra #ceai verde

Alimente pentru o piele sanatoasa

Migdalele, morcovii, rosiile, sau ceaiul verde sunt doar cateva dintre alimentele benefice pentru piele. Reduc efectele nocive ale radicalilor liberi, ridurile si hidrateaza pielea in profunzime.

 

Migdale


Stiai ca migdalele nu fac parte din familia nucilor? De fapt, migdalele sunt seminte. Sunt extrem de bogate in vitamina E, care protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare.

Vitamina E actioneaza ca un antioxidant care protejeaza celulele pielii de razele UV si alte elemente nocive din mediul inconjurator care genereaza radicali liberi.
 

Morcovi


Morcovii sunt extrem de benefici pentru organismul uman, in special pentru sanatatea ochilor. Aceste legume contin cantitati importante de vitamina A. Aceasta vitamina previne supraprodutia de celule ale pielii.

Vitamina A reduce si riscul de dezvoltare al celulelor canceroase. Pentru a avea o piele sanatoasa, consuma zilnic, 200 de grame de morcovi.
 

Ciocolata neagra


Ciocolata neagra este bogata in flavonoide, un tip de antioxidanti. Flavonoidele din ciocolata neagra protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare si ale radicalilor liberi.

De asemenea, ciocolata neagra imbunatateste si textura pielii. Ai grija insa cat consumi. Chiar daca are numeroase beneficii, ciocolata neagra contine multe calorii. Consuma doar patratele pe zi.
 

Seminte de in


Semintele de in contin acizi grasi omega 3 care reduc petele de pe piele si liniile fine de expresie. Aceste seminte reduc iritatiile si roseata pielii. De asemenea, au si un efect de hidratare a pielii.

Acizii grasi din semintele de in reduc iritatiile si reduc ridurile. Aceste seminte pot fi presarate peste cereale sau legume.
 

Ceai verde


Ceaiul verde este una dintre cele mai puternice si sanatoase bauturi pentru organismul uman. Este bogat in antioxidanti, are proprietati antiinflamatorii si anticancerigene.

Consumul de ceai verde reduce riscul de cancer si protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare.

Este indicat sa consumi ceaiul verde cat mai cald, deoarece atunci contine cele mai mari cantitati de antioxidanti.
 

Ulei de floarea soarelui


Uleiul de floarea soarelui este bogat in acizi grasi omega 6 care hranesc pielea in profunzime. Este ideal pentru persoanele care au un ten uscat, cu mancarimi. Mentine supli peretii celulelor pielii si permite o mai buna absorbtie a apei.

Uleiul de floarea soarelui este benefic in special persoanelor care sufera de eczeme.
 

Spanac


Spanacul este extrem de bogat in vitamina C. Este eficient in tratarea tumorilor canceroase ale pielii. Repara si mentine sanatos ADN-ul si reduce dezvoltarea celulelor canceroase. Apa din spanac hidrateaza tenul si previne ridurile.
 

Cartofi dulci


Cartofii dulci sunt bogati in vitamina C, care reduce ridurile. Vitamina C este esentiala si in productia de colagen. Pentru a preveni aceasta problema a pielii, este indicat sa consumi un cartof mic pe zi.
 

Rosii


Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant puternic are elimina radicalii liberi si previne semnele imbatranirii. De asemenea, protejeaza de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Pentru a beneficia de toate proprietatile licopenului, este indicat sa consumi rosiile sub forma de suc sau coapte.
 

Ton


Tonul este bogat in selenu, un nutrient care ajuta la producerea de elastina, o proteina care mentine pielea ferma. Seleniul protejeaza pielea si de efectele nocive ale razelor soarelui.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare