Dieta si nutritie

#alimente frigider #frigider

Alimente pe care sa nu le pastrezi niciodata in frigider

Contrar parerii ca alimentele isi pastreaza mai bine proprietatile daca sunt tinute in frigider, in unele cazuri, produsele alimentare isi deterioreaza textura, consistenta si, prin urmare, gustul la temperaturi scazute. Iata o lista cu alimentele pe care nu ar trebui sa le pastrezi in frigider.

Ceapa se inmoaie si, in cele din urma, mucegaieste atunci cand este pastrata la frigider. De preferat este sa o depozitezi intr-un loc racoros, dar nu langa cartofi, pentru ca in acest caz ambele se altereaza mai repede.

Ideea ca rosiile se vor pastra proaspete mai mult timp cand le tii in frigider este una gresita. De fapt, acestea isi vor pierde toata aroma si vor deveni mai fainoase si mai moi. Este recomandabil sa fie pastrate la temperatura camerei.

Busuiocul se ofileste mai repede si absoarbe toate mirosurile alimentelor din jurul lui. Este de preferat sa-l pastrezi intr-o cana cu apa pentru a te bucura de aroma si prospetimea sa pentru o perioada mai lunga de timp.

In cazul cartofilor, temperatura rece transforma amidonul din cartofi in zahar foarte repede. Incearca sa pastrezi cartofii intr-o punga de hartie si intr-un loc racoros si intunecat, de preferabil in pungi de hartie.

Usturoiul trebuie pastrat intr-un loc intunecat si racoros si nu in frigider. Aerul rece poate duce la incoltirea usturoiului, ceea ce va accelera deteriorarea acestuia.

Nici uleiul de masline nu trebuie tinut la frigider. Temperaturile scazute duc la condens, iar uleiul isi va transforma consistent.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face cand vrei sa pastrezi painea proaspata este sa o pui la frigider. De fapt, in prezenta aerului rece painea se usuca foarte repede. Cu toate acestea, painea feliata se pastreaza bine la frigider. Pentru a-i prelungi valabilitatea, o poti tine in cutia de paine, cu un mar taiat in doua alaturi.

In niciun caz nu pastra cafeaua in frigider. Asemenea busuiocului va absorbi mirosurile celorlalte alimente. Este recomandabil sa se pastreze intr-o cutie inchisa ermetic, intr-un loc uscat. O cantitate mai mare poate fi depozitata fara probleme in congelator.

Nici mierea nu are ce cauta in frigider – aceasta va ramane mere buna daca este pastrata intr-un borcan inchis ermetic. Pastrarea mierii in frigider poate duce la cristalizarea acesteia.

Sursa foto: activelifemovement.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului