Dieta si nutritie

#alimente #catalin mitulescu #seminte #alimente fara gluten #miere #peste #fasole

Alimente pe care sa le mananci in 2011

Semintele, cerealele integrale, nucsoara sau pestele sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta in anul 2011. Aceste produse sunt sanatoase si au numeroase beneficii pentru organismul uman. Daca vrei insa sa te rasfeti din cand in cand, poti incerca placintele cu umpluturi cremoase, cartofi dulci la cuptor sau delicioasele .
 


 

Chiar daca nu suferi de intoleranta la , in anul 2011 este indicat sa consumi mai putine astfel de produse. Opteaza pentru acele alimente care au continut scauzt de gluten , sau care nu au deloc. Pe piata exista numeroase astfel de produse. De la faina, orez, paine, cereale sau paste, in comert vei gasi produse fara gluten potrivite pentru toate gusturile. Ai grija insa la cantitatile de produse fara gluten pe care le consumi. Majoritatea au mai multe calorii decat cele cu gluten.
 

Ice Tea Thailandez
 

Din cand in cand rasfata-te cu un adevarat deliciu rece. Ceaiul thailandez cu gheata este una dintre bauturile care va face furori in acest an. Cu o aroma fina de portocale si realizat cu lapte dulce condensat si diverse condimente, acest ceai este foarte gustos. Ai grija insa ca acest ceai este foarte condimentat. Asigura-te astfel ca ai la dispozitie si un pahar cu apa, care sa stinga iuteala condimentelor. De asemenea, acest tip de ceai nu trebuie consumat frecevent. Chiar daca pare sa fie sanatos, contine 180 de calorii si 33 de grame de zahar.
 

Branza artizanala
 

2011 este anul in care este bine sa te orintezi catre produsele artizanale, realizate de producatorii locali. Renunta la cumparaturile din supermarket pentru cele de la piata. Incearca produsele lactate si branzeturile realizate manul. Au un gust mult mai bun si sunt proaspete.
 

Seminte
 

Daca te-ai saturat de nunic, migdale sau , in 2011 poti consuma seminte. Semintele de floarea soarelui sau de dovleac contin grasimi monostaturate, benefice pentru organismul uman. Semintele sunt o sursa importanta de grasimi sanatoase si omega 3. Consuma aceste alimente zilnic, insa in cantitati mici.
 

Cereale integrale
 

In magazine poti gasi numeroase sortimente de cereale. Pentru a avea o dieta sanatoasa si echilibrata alege-le pe cele integrale. Pe piata vei gasi orez, faina si alte cereale integrale, care sunt mult ma sanatoase decat varianta procesata. Cerealele integrale sunt benefice si in lupta cu kilogramele in plus si cu grasimea de pe abdomen. Contin cantitati importante de nutrienti benefici organismului. Consuma cel putin o portie de cereale integrale zilnic, pentru o sanatate de fier.
 

Macaron
 

Macaron sunt niste fursecuri frantuzesti rafinate. Crocante la suprafata si cremoase la interior, aceste mici prajiturele sunt nelipsite de la evenimentele mondene. Daca vrei sa fii in pas cu moda, anul asta rasfata-te cu delicioasele macaron. Consuma insa aceste dulciuri cat mai rar. O singura prajitura contine 70 de calorii.
 

Placinta
 

Anul 2011 poate fi denumit Anul Placintelor. Daca esti fan al acestor preparate incearca varianta mini. Placintele sunt mult mai usor de digerat si pot fi personalizate in functie de dorinte. Alege sortimentele sanatoase, cu legume.
 

Nucsoara
 

Nucsoara stimuleaza digestia si este un afrodiziac natural. In doze mari, nucsoara este calmanta si somnifera. Este utila pentru tratatea insomniei, nevralgiilor si mirosului neplacut al gurii. Acest condiment poate fi folosit atat la dulciuri cat si la mancaruri cu carne.
 

Cartofi dulci
 

Cartofii dulci sunt bogati in betacaroten si antioxidanti. De asemenea, contin si cantitati importante de vitamina C. Cartofii dulci combat durerile articulare si favorizeaza respiratia in cazul bolnavilor de astm. Acesti cartofi sunt bogati si in mangan, un mineral care echilibreaza nivelul de glucoza din sange. Manganul regleaza si functionarea glandei tiroide. Cartofii dulci pot fi atat copti, cat si fierti. Au un gust mai dulce decat cartofii obisnuiti.
 

Peste
 

Pestele este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta in 2011. O sursa importanta de omega 3, pestele este foarte sanatos pentru organism. Renunta la carnea grasa, rosie si opteaza pentru portii sanatoase de peste gatit la aburi sau la cuptor, cu legume sotate. Incearca sa consumi peste cel putin de 2 ori pe saptamana.
 

Fasole
 

Fasolea este un alt aliment pe care sa il consumi in acest an. Fasolea previne si combate numeroase boli. Este o sursa importanta de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si calciu. Consumul de fasole reduce riscul de cancer la colon, colesterolul din sange si este utila in curele de slabire.
 

Miere
 

Mierea este un energizant natural si ajuta la intarirea sistemului imunitar . Mierea este si o sursa importanta de carbohidranti necesari pentru organismul uman. Creste performanta, rezistenta si reduce durerile musculare. Mierea controleaza si nivelul zaharului din sange si poate inlocui zaharul, in special in curele de slabire. Mierea ajuta si la intarirea sistemului imunitar si combate bolile. Mierea este si un remediu pentru taieturi, arsuri si mahmureala. Mierea inlatura si insomniile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare