Dieta si nutritie

#alimente benefice #alimente-minune #sparanghel #usturoi #alimentatie #alimente #fasole #ceapa #vin

Alimente pe care le eviti, dar pe care trebuie sa le consumi zilnic

Cu toate ca aceste alimente sunt sanatoase si delicioase, efectul lor ar putea fi unul pe care sa iti doresti sa il eviti pentru a nu-i ofensa pe cei din jur. Totusi, nu ar trebui sa le treci pe lista uitarii, fiind benefice pentru organism.

Usturoiul si ceapa crude

Efectele sunt imediate si pot dura ore intregi, mirosul respiratiei tale fiind foarte intens. Usturoiul si ceapa contin compusi de sulf foarte mirositori si pot duce la respiratie urat mirositoare. Acesta nu provine doar din particulele ramase intre dinti. Pe masura ce alimentele sunt digerate, uleiurile intepatoare pe care le contin sunt absorbite in fluxul sanguin si transportate in intregul corp.

Totusi, usturoiul si ceapa contin fitochimice care te protejeaza de boli si promoveaza o sanatate infloritoare, deci nu ar trebui sa uiti sa le consumi. Pentru a atenua mirosul, bea mai multa apa si consuma cateva frunze de patrujel proaspat, care este un fel de guma de mestecat naturala.

Morcovii

Cu toate ca ar trebui consumati in cantitati mari, prea multi morcovi vor da pielii tale o tenta portocalie. Acest fenomen se numeste carotenemie si este o conditie inofensiva in care supraincarcarea cu beta-caroten face pielea portocalie. Se observa cel mai frecvent la vegetarieni si la copiii mici carora li se da prea mult piureu de morcovi.

Morcovii au un continut ridicat de vitamina A, un antioxidant benefic pentru ochi. Pentru a evita efectele neplacute, bea multa apa, odihneste-te suficient si asigura-te ca ai o alimentatie variata.

Sparanghel

Sparanghelul poate schimba mirosul urinei, dar numai la unii oameni. Acest lucru se intampla din cauza compusilor de sulf din sparanghel care miros urat cand sunt eliminati prin urina. Cu toate acestea, ar trebui sa il consumi pentru ca este o sursa excelenta de fibre dietetice si contine folat de vitamina B. Pentru a evita mirosurile neplacute, redu cantitatea de sparanghel consumata la o masa si bea multa apa pentru a elimina substantele chimice.

Iahnia de fasole

Fasolea este un aliment delicios, dar creeaza flatulenta pentru majoritatea a oamenilor. Cojile de fasole sunt bogate in fibre solubile care nu se descompun pana nu ajung in intestinul gros. Aici, cand in sfarsit sunt digerate, apar gazele.

Cu toate acestea, nu renunta la fasole. Aceasta este bogata in fibre care sunt esentiale pentru a elimina multe boli si a mentine sanatatea sistemului digestiv. In plus, s-a demonstrat ca fasolea este benefica in diabet, reduce nivelul de colesterol din sange si ajuta la controlul greutatii.

Pentru a ameliora efectele fasolei si a reduce flatulenta, foloseste menta, musetel, lamaie sau ghimbir. Le poti consuma sub forma de ceai concetrat.

Vinul rosu

Stim cu totii ca vinul rosu, in cantitati mari, coloreaza dintii. Acesta contine polifenoli, un antioxidant care pateaza. Mai mult, continutul sau alcoolic are proprietati acide care pot afecta smaltul dintilor. Cu toate acestea, o cantitate moderata de vin rosu ajuta la reducerea sanselor de a dezvolta boli parodontale, iar continutul sau ridicat de antioxidanti ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare