Dieta si nutritie

#alimente intersize #reaceala #dieta #alimentatie #gripa #nutritie #alimente daunatoare

Alimente pe care trebuie sa le eviti cand esti racit

Asa cum unele alimente te ajuta sa te pui mai repede pe picioare cand esti racit sau cand ai o inflamatie in organism, exista si mancaruri de care ar trebui sa te feresti. Asta pentru ca unele alimente pot incetini procesul de vindecare. Iata care sunt alimentele care iti fac mai mult rau decat bine si pe care ar trebui sa le eviti in perioada in care tratezi o raceala:

Alimentele condimentate

Alimentele condimentate pot face bine la decongestionarea nasului, insa pe de alta parte iti pot irita stomacul, mai ales ca mucoasa gastrica este mai iritata decat in mod obisnuit din cauza medicamentelor pe care le iei pentru tratarea racelii sau gripei. De asemenea, evita sa consumi fructe bogate in acizi in stare proaspata, caci si acestea iti pot "supara" stamacul.

Mancarurile bogate in grasimi

Este indicat sa reduci consumul de alimente bogate in grasimi de origine animala si sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete, pentru a ajuta procesul de digestie. Potrivit lui Amy Rost, specialist american in nutritie, citata de livestrong.com, grasimile de origine animala pot incetini abilitatea organismului de a elimina germenii raspunzatori de aparitia infectiei virale. In schimb, fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti, cunoscuti pentru faptul ca lupta cu infectia si grabesc vindecarea.

Alimentele cu un continut mare de zahar

Oricat de mult confort psihic ti-ar da dulciurile, de la checuri, pana la bomboane si prajituri, este mai bine sa le eviti pe perioada bolii. Zaharul poate incetini lupta organismului cu inflamatiile, dar poate incetini si procesul de vindecare a congestiei nazale, spune Linda Page, autoare a cartii "Diete pentru o viata sanatoasa: Solutiile naturale ale dr.Linda Page la 10 din cele mai mari probleme de sanatate ale Americii".

In zilele in care esti racit sau suferi de gripa, este mai bine sa optezi pentru indulcitori naturali, precum stevia, sau pentru mierea de albine.

Laptele

Nici laptele nu este indicat atunci cand esti racit, pentru ca poate contribui la ingrosarea mucoasei plamanilor si cea a sinusurilor, incetinind astfel procesul de vindecare al bolii, potrivit fitoterapeutului Linda Page. Poti inlocui laptele cu sucuri naturale din fructe.

De asemenea, persoanele racite trebuie sa evite fumatul si consumul de bauturi alcoolice.

Sursa foto: prezi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare