Dieta si nutritie

#sanatate #alimente # alimente seara # dieta seara

Alimente de evitat inainte de culcare

Este tarziu, iti este somn, dar parca ai manca ceva inainte de culcare. Iti suna cunoscut? Probabil ca da si nu este nimic rau in asta, insa daca obisnuiesti sa te rasfeti seara cu anumite preparate culinare, trebuie sa fii foarte atenta si sa nu consumi chiar orice.

Ciocolata

Da, este tentanta. Chiar foarte tentanta, indiferent de momentul zilei, insa seara este cea mai neinspirata alegere pe care o poti face. Ciocolata iti va provoca insomnii si te va face sa ai o noapte agitata. A doua zi, de dimineata, vei fi obosita si incercanata, ca dupa o noapte de petrecere. Poate ca o jumatate de patratica nu va avea efecte prea puternice, insa asta este varianta pe care o poti lua in considerare in situatia in care chiar iti este foarte pofta.

Branza

Branza iti poate cadea greu la stomac, iar problemele cu adevarat neplacute apar in momentul in care esti intolerant la lactoza. Evita branzeturile seara, inainte de culcare si lasa-le pentru a doua zi de dimineata.

Alimente picante

Daca au trecut mai bine de doua ore de la cina, iar tu incerci sa gusti un aliment picant, fara indoiala acesta iti va provoca dureri de stomac, care nu te vor lasa sa dormi. Evita alimentele picante, chiar si intr-o mica masura. Aici intra si chipsurile cu ardei iute sau produsele similare.

Prajituri, tort sau inghetata

Ai in congelator un tort de inghetata si nu te gandesti decat la el? Stii bine ca nu te vei putea limita doar la o lingurita si ca vei fi tentata sa mananci mult, tot mai mult, pana cand vei simti ca te doare burta. Evita dulciurile seara, in special daca stii ca nu te poti rezuma doar la o inghititura. Acestea iti vor provoca dureri de stomac si iti vor provoca insomnii.

Hamburger

Da, este delicios si parca nu ai mai mancat de ceva vreme, iar fast-foodul este la 5 minute de tine, insa hamburgerul este cea mai neinspirata alegere culinara in mod normal si cu atat mai putin seara. Acesta este plin de grasimi, care se vor depune rapid, mai ales in timpul noptii. Nu uita ca grasimile se depun pe vasele de sange si blocheaza circulatia sanguina, dar si oxigenarea eficienta a creierului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare