Dieta si nutritie

#infectie urinara #vezica urinara #alimente de evitat #boli rinichi

Alimente de evitat cand suferi de infectie urinara

Cafeaua, alcoolul, bauturile carbogazoase, citricele, condimentele sau indulcitorii artificiali sunt cateva dintre alimentele pe care trebuie sa le eviti atunci cand suferi de infectie urinara. Aceste alimente irita vezica urinara si agraveaza simptomele infectiei urinare.

infectia urinara apare atunci cand bacteriile patrund in tractul urinar. Aceste bacterii cauzeaza iritatii, care rezulta in urinari dureroase si dureri abdominale.

Chiar daca aceasta infectie se trateaza foarte usor cu ajutorul antibioticelor, este foarte important sa previi aceasta afectiune.

O serie de alimente si bauturi irita vezica urinara si agraveaza simptomele infectiei urinare. Este astfel indicat sa stai departe de aceste alimente atunci cand urmezi tratamentul pentru vindecarea infectiei urinare.
 

Ia o pauza de la cafea


Cafeaua de dimineata iti ofera energie pentru intreaga zi, insa poate agrava simptomele infectiei urinare. Cofeina irita vezica urinara si incetineste procesul de vindecare. Este astfel indicat sa renunti complet la cafea in aceasta perioada. Inlocuieste-o cu ceai de plante.
 

Elimina alcoolul din alimentatie


Berea, vinul sau tariile irita stomacul si agraveaza afectiuni precum ulcerul sau gastrita. Acelasi efect il are si asupra vezicii urinare. Chiar daca este important sa consumi cat mai multe lichide atunci cand suferi de infectie urinara, este indicat sa stai departe de bauturile alcoolice.

In acest fel, bacteriile din organism se vor elimina mult mai usor, iar sansele de vindecare sunt mult mai mari.
 

Evita bauturile carbogazoase


Sucurile carbogazoase si cofeinizate irita vezica urinara si cauzeaza inflamatii severe. Agraveaza simptomele infectiei urinare si incetinesc procesul de vindecare.

In special sucurile citrice si cele cofeinizate sunt raspunzatoare pentru agravarea simptomelor.

Este astfel indicat ca atunci cand suferi de infectii urinare sa consumi doar apa si suc de merisoare.
 

Renunta la citrice


Fructele sunt o parte esentiala a unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Contin insa cantitati mari de acid care poate irita vezica urinara. In special fructele citrice pot agrava simptomele infectiei urinare.

Astfel, atunci cand suferi de aceasta afectiune, este indicat sa eviti consumul de lamai, portocale sau grapefruit.

Alte fructe care pot agrava infectia urinara sunt merele, piersicile, strugurii, prunele, capsunile si ananasul. De asemenea, trebuie sa eviti si sucurile naturale obtinute din aceste fructe.
 

Nu te atinge de alimentele picante


Atunci cand suferi de infectie urinara este recomandat sa nu consumi niciun fel de alimente sau condimente picante.

Fie ca este vorba de sos picant pentru pizza, fulgi de ardei iute peste salata sau carne la gratar cu diverse condimente, pe toate trebuie sa le dai uitarii in aceasta perioada.

Aceste alimente picante iria vezica urinara si agraveaza simptomele infectiei urinare.
 

Evita indulcitorii artificiali


Atunci cand vrei sa slabesti, incerci sa reduci cat mai multe calorii. Indulcitorii artificili reprezinsta astfel o modalitate eficienta de evitare a dulciurilor. Daca insa suferi de infectie urinara, este foarte posibil ca simptomele tale sa se agraveze daca consumi astfel de produse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare