Mananca legume si fructe colorate in portocaliu
Potrivit medicului dermatolog american Susan Stuart, citata de huffingtonpost.com, cu o dieta bogata in fructe si legume colorate in portocaliu si galben, precum cartoful dulce, morcovul, pepenele galben, portocalele, caisele, perele, vei da pielii tale un bronz natural. Datorita abundentei de betacaroten, aceste alimente cresc sinteza melaninei cu pana la 30%. Ca sa fie cat mai bine asimiliate de organism trebuie consumate proaspete, in salate sau sub forma de suc natural. Morcovii pot fi consumati si sub forma de piure.
Ca dieta de bronzare sa functioneze, este indicat sa consumi cel putin o data pe zi un astfel de aliment, pe o perioada de cateva luni. Rezultatele difera de la o persoana la alta. De exemplu, o femeie blonda, cu o piele alba, va obtine rezultate mai putin vizibile decat o creola.
Si legumele verzi sunt de ajutor
Nu doar fructele si legumele portocalii iti vor face pielea mai ciocolatie, ci si cele verzi. Nu ezita sa mananaci spanac, salata verde, ardei gras sau varza kale.
Trebuie sa ai grija si ca pielea sa fie hidratata, de aceea este bine sa incluzi in dieta zilnica si alimente bogate in vitamina E. Printre acestea se numara pestele gras, nucile, semintele crude de floarea soarelui, migdalele, papaya si varza. Si alunele crude sunt recomandate. Potrivit healtdiaries.com, 100 de grame de alune contin 86% din necesarul zilnic al organismului de vitamina E.
Sugestie de meniu in dieta de bronzare
Mic dejun:
- o omleta cu bacon, nuci si ardei gras
- o portocala sau o banana
- o cana cu suc de morcovi
Pranz:
- o supa de rosii cu morcovi
- o felie de paine integrala
- ochiuri cu spanac
- o caisa sau o para
Cina:
- 100 gr de piept de pui la gratar cu salata de varza
- o felie de pepene galben
- un pahar cu suc de portocale
Sursa foto: myhealthtips.in