Dieta si nutritie

#atac de cord #infarct #boli de inima #alimentatie nesanatoasa

Alimente care provoaca atacul de cord

Probabil stii deja care sunt alimentele care provoaca aparitia kilogramelor in plus, dar te-ai gandit vreodata care sunt produsele care duc la imbolnavirea inimii? Daca esti predispus la atacuri de cord sau parintii tai sunt cardiaci, ar trebui sa stai departe de o serie de alimente. Iata care sunt acestea.

Carnea prajita


Stii deja ca alimentele prajite maresc rapid si exagerat de mult nivelul colesterolului, iar grasimea provoaca infundarea vaselor de sange si blocheaza astfel circulatia. Acest lucru afecteaza puternic inima si poate duce rapid la un atac de cord.

Cel mai bine este sa eviti prajelile in general si sa optezi pentru carnea fiarta sau preparata la aburi sau la gratar.
 

Sosuri


Sosurile pe baza de maioneza sau alte grasimi au si ele acelasi efect ca si carnea prajita. De fapt, in functie de compozitie acestea pot fi si mai nocive. Renunta la folosirea sosurilor, oricat de delicioase ar fi mancarurile in combinatie cu acestea. Cel mai bine este sa consumi alimentele intr-o forma cat mai simpla.
 

Fast-food


Shaorma, hamburger sau cheesburger? Daca ai probleme cu inima nici macar nu ar trebui sa iei in calcul posibilitatea ca ai putea consuma astfel de alimente. Daca doresti, iti poti face acasa sandwichuri sanatoase, realizate cu paine integrala, piept de pui la gratar, frunze de salata, rosii, castraveti etc. Desigur, sosurile sunt excluse, mai ales cele care contin maioneza.

De asemenea, nici pizza nu este o alegere prea buna, decat daca este vegetariana si nu contine ketchup. Sosul de rosii in schimb este o varianta foarte buna si sanatoasa.
 

Inghetata


Chiar daca este buna si pare sa nu fie nociva, inghetata contine foarte multe grasimi si zahar. Cel mai bine este sa realizezi un mix dintre un pahar cu iaurt si cateva fructe - adauga amestecul in congelator timp 50 - 60 de minute si apoi bucura-te de un iaurt sanatos si savuros.
 

Chipsuri


Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca chipsurile contin ingrediente care, in timp, conduc la aparitia bolii Alzheimer, insa mai mult decat orice, acestea grabesc imbolnavirea inimii si efectul inevitabil al acestui aspect: atacul de cord. Astfel, cel mai bine este sa stai departe de ele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului