Dieta si nutritie

#par #sanatate #alimentatie #lactate #fructe de mare #dieta

Alimente care previn caderea parului

Alimentatia joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba de sanatatea scalpului si a firelor de par. Asadar, daca iti cade foarte mult par atunci cand te speli, pieptani sau cand dai pur si simplu cu mana prin el, ar fi bine sa iti revizuiesti alimentatia. Iata o lista de alimente care previn caderea firelor de par.


Peste, oua si fasole


Parul are nevoie de o cantitate mare de proteine pentru a fi puternic, frumos si sanatos, ceea ce inseamna ca ar fi bine sa mananci zilnic alimente cum ar fi pestele (care are oricum nenumarate beneficii asupra parului), carnea de pui, ficatul de vitel, drojdia de bere, branza slaba, ouale, migdalele, fasolea, laptele de soia si tofu. Incearca sa introduci cat mai des aceste alimente in dieta ta pentru a avea un .


Stafide


Stafidele au un continut bogat de fier, ingredient de care podoaba ta capilara are foarte mare nevoie. Fierul joaca, de asemenea, un rol important in fabricarea hemoglobinei, responsabila de oxigenarea tesuturilor in general si a scalpului in particular, lucru care duce la stimularea cresterii firelor de par.


Consuma stafide ca atare, in fiecare zi daca este posibil, pentru a-ti face plinul necesar de fier si astfel, de hemoglobina .


Fructe de mare


Multe persoane care sufera de caderea parului , constata in urma analizelor ca au o mare carenta de zinc in organism . Zincul joaca un rol esential in multe functii ale organismului, incepand cu reproducerea celulara, pana la echilibrul hormonal, responsabil de cresterea sanatoasa a firelor de pat.


Pentru a-ti face „plinul” cu zin, consuma stridii, midii, creveti si alte fructe de mare. De asemenea, nucile si carnea de pasare contin cantitati importante de zinc.


Lactate


Calciul are si el un rol foarte important in sanatatea scalpului si a parului. In plus, mineralele continute de lactate maresc ritmul de crestere a parului, asa ca este recomandat sa consumi in fiecare zi cel putin 100 ml de lapte, iaurt sau 50 de grame de branza.


Dieta echilibrata


In general este recomandat sa mananci alimente cat mai variate si sa nu te fixezi doar pe un anumit produs. Mananca foarte multe fructe, legume, seminte oleaginoase , lactate, carne de peste , pui si vita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului