Dieta si nutritie

#alimente #alimentatie #dieta #dieta si nutritie #alimente nesanatoase #regim slabire

Alimente care iti distrug dieta de slabit

Nu te-ai gandit niciodata ca salata Iceberg iti poate distruge dieta, insa aceasta si numeroase alte alimente pe care le credeai sanatoase ascund numeroase capcane, de la zahar si sare, pana la grasimi in exces. Invata sa recunosti si sa eviti alimentele care risca sa iti distruga dieta de slabit.

Iata cateva "capcane" alimentare":

Salata Caesar. Salata Caesar, considerata de multi drept un preparat sanatos, contine de fapt mai mult de 400 de calorii si 30 de grame grasimi. Sosul gras este principalul responsabil pentru aportul caloric mare. Daca iti place aceasta salata, incearca sa inlocuiesti sosul gras cu unul mai usor, din iaurt.

Smoothie. Delicioase si intr-o mare varietate de sortimente, smoothie-urile din fructe sunt alimente cu un continut mare de calorii. O singura portie are peste 350 de calorii si 80 de grame de zahar. De cele mai multe ori, aceste alimente contin concentrat de fructe, inghetata si indulcitori artificiali. Incearca sa prepari acasa astfel de bauturi, din fructe proaspete, iaurt degresat si lapte.

Batoane energizante. Aceste alimente sunt de fapt dulciuri foarte concentrate. Un singur baton poate avea si 500 de calorii. Incearca sa eviti astfel de produse, care iti vor distruge dieta. Alege batoane cu un continut caloric redus, de cel mult 200 de calorii. In plus, ai grija ca aceste batoane sa contina si proteine si fibre alimentare.

Produse fara zahar. Bauturile si alte produse alimentare ,care sustin ca nu contin zahar, au cantitati mari de indulcitori artificiali, care prezinta numeroase riscuri pentru sanatate. Un singur pahar de bautura cu indulcitori poate contine si 300 de calorii! Drept urmare, este indicat sa eviti asemenea bauturi.

Iaurt degresat. Recomandat in diete, iaurtul degresat poate ascunde cantitati mari de zahar. Inainte de a cumpara, citeste cu atentie eticheta si evita-le pe cele care contin zahar, indulcitori sau arome artificiale.

Produse cu multicereale. Atunci cand pe eticheta alimentelor vezi inscriptionat "multicereale" sau "sapte cereale", pune-le la loc pe raft. Pastele, painea sau biscuitii sunt alimente care contin faina alba, procesata, privata de o serie de nutrienti importanti. Renunta la aceste produse si alege carbohidrati sanatosi, din cereale integrale, precum ovazul.

Iced tea. Ceaiul rece este o alta bautura necarbogazoasa, cu un continut ridicat de calorii si zahar. Un singur pahar are peste 200 de calorii si 60 de grame de zahar. Daca iti place aceasta bautura, o poti prepara acasa, din lamaie si ceai natural.

Popcorn la microunde. Aceste gustari preferate de intreaga familie sunt bogate in sare si grasimi trans, extrem de periculoase pentru organismul uman. Incearca sa prepari acasa aceste gustari, iar pentru un plus de aroma, poti presara pe deasupra parmezan ras.

Salata Iceberg. Aceasta salata este crocanta si atragatoare, insa nu este satioasa. Foarte multe persoane care sunt la dieta se plictisesc rapid de gustul ei si exagereaza cu sosurile si alte alimente nesanatoase. Pentru a preveni acest lucru, in bol poti adauga si spanac si rucola pentru un plus de gust. Presara branza feta, ulei de masline si nuci si vei obtine o salata mult mai sanatoasa.

Sursa foto: lecker.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului