Dieta si nutritie

#alimente #alimente detoxifiere # dieta de detoxifiere #detoxifierea ficatului

Alimente care iti curata organismul

Atunci cand tii o dieta de detoxifiere , alimentele sanatoase reprezinta cea mai indicata masura pe care o poti o poti adopta. Fructele si legumele au numeroase beneficii pentru organism si in acelasi timp ajuta la eliminarea toxinelor. Indeparteaza efectele nocive ale poluantilor, aditivilor alimentari sau tutunului cu ajutorul fructelor si legumelor proaspete.

Iata mai jos cateva alimente care te ajuta sa elimini toxinele din ficat, intestine, rinichi si piele:

Mere. Merele au un continut ridicat de pectina , un tip de fibre care scade colesterolul si elimina metalele grele din organism. De asemenea, merele ajuta la eliminarea toxinelor din intregul organism.

Avocado. Aceste fructe exotice ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. Dilata vasele de sange, blocand insa patrunderea toxinelor in sange. Avocado contine un nutrient, numit glutation, care blocheaza peste 30 de carcinogeni diferiti. Ajuta la detoxifierea ficatului , indepartand chimicalele sintetice.

Sfecla. Supa de sfecla este ideala pentru eliminarea toxinelor din sange si ficat. Pentru rezultate bune, este indicat sa consumi aceasta supa in fiecare zi, in special la masa de seara.

Afine. Afinele sunt unele dintre cele mai puternice alimente, pe care natura ni le ofera. Contin aspirina naturala care ajuta la indepartarea efectelor negative ale inflamatiilor cronice. Afinele ajuta la indepartarea durerilor. Afinele actioneaza si ca antibiotice naturale, blocand bacteriile din tractul urinar, prevenind astfel infectiile.

De asemenea, afinele au si proprietati antivirale, care blocheaza patrunderea toxinelor in circulatia sangelui catre creier.

Varza. Varza contine numeroase substante anticancerigene si antioxidante, care ajuta la detoxifierea ficatului. De asemenea, varza echilibreaza si nivelul de hormoni din organism. Varza curata tractul digestiv si neutralizeaza unele dintre substantele nocive din tutun.

Telina. Telina este un excelent purificator al sangelui. Contine numeroase substante anticancerigene, care ajuta la eliminarea celulelor canceroase din organism. De asemenea, telina are si proprietati antiinflamatorii, ajutand si la indepartarea substantelor nocive din tutun.

Coacaze. Aceste fructe ajuta la eliminarea bacteriilor si virusilor care se gasesc in tractul urinar. Coacazele au si proprietati antibiotice si antivirale.

Ulei de in. Uleiul din seminte de in este bogat in acizi grasi esentiali, in special omega 3. Este ideal pentru detoxifierea intregului organism.

Usturoi. Consumul de usturoi este benefic pentru indepartarea bacteriilor, parazitilor intestinali si a virusurilor din organismul uman. Usturoiul ajuta si la curatarea arterelor.

Are proprietati anticancerige si antioxidante, care protejeaza organismul de substantele nocive din mediul inconjurator. Este insa indicat sa consumi numai usturoi proaspat. Evita pudra de usturoi, care contine numeroase substante sintetice.

Grapefruit. Acest fruct este bogat in pectina, o substanta care tine la distanta colesterolul. Grapefruitul ajuta si la curatarea sangelui. Pectina indeparteaza si metalele grele din organism. De asemenea, grapefruitul contine si substante antivirale si ajuta la detoxifierea intestinelor si ficatului.

Alge. Aceste plante marine ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Contin si minerale si vitamine, extrem de benefice organismului uman.

Lamai. Lamaile sunt excelente pentru detoxifierea ficatului. Contin cantitati mari de vitamina C, care ajuta la eliminarea chimicalelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare