Dieta si nutritie

#alimente # dieta barbati #alimente sanatoase #alimente barbati

Alimente care imbunatatesc sanatatea barbatilor

Carnea, ciocolata, fructele de mare, pestele, legumele sau lactatele sunt alimente extrem de importante pentru sanatatea barbatilor. Contin cantitati importante de vitamine, minerale si antioxidanti care protejeaza organismul.


Iata cele mai bune alimente pentru barbati:


Carne rosie slaba. Carnea rosie poate fi benefica pentru barbati, in cazul in care este consumata cu moderatie si este slaba. Feliile slabe de carne de vita si porc contin cantitati mari de proteine si contin putin mai multa grasime decat carnea de pui.

Carnea rosie este una dintre cele mai bune surse de leucina, un aminoacid care ajuta la dezvoltarea musculara.

Visine. Visinile au proprietati antiinflamatorii, care protejeaza organismul. De asemenea, sunt bogate in antioxidanti care reduc efectele nocive ale radicalilor liberi.

Ciocolata. Ciocolata ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui. Flavonoidele din ciocolata neagra reduc nivelul de colesterol, imbunatatesc circulatia si tin sub control tensiunea arteriala. Barbatii cu o circulatie sanguina proasta sunt mult mai expusi riscului de disfunctii erectile, astfel ca alimentele sanatoase pentru inima protejeaza si imbunatatesc viata sexuala.

Scoici. Scoicile si alte tipuri de fructe de mare sunt bogate in zinc, care este extrem de important pentru muschi, inima si viata sexuala. Deficienta de zinc este in stransa legatura cu calitatea proasta a spermei si infertilitate. Daca nu iti plac scoicile si fructele de mare, poti consuma curcan, peste sau nuci, alimente bogate in zinc.

Avocado. Avocado este un aliment bogat in grasimi, insa aceste grasimi sunt benefice pentru organism. Grasimile mononesaturate din avocado reduc nivelul de colesterol si riscul de afectiuni cardiace.

Peste. Pestele precum somon, hering, sardine sau halibut sunt surse excelente de grasimi benefice. Pestele este bogat acizi grasi omega 3 care protejeaza de afectiunile cardiace, cancer si artrita.

Ghimbir. Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii care reduc durerile musculare. Este ideal pentru barbatii sportivi, care merg foarte des la sala de sport.

Lapte. Zerul din lapte si iaurt este o sursa importanta de leucina. Lactatele sunt bogate si in proteine, potasiu si bacterii benefice care stimuleaza digestia.

Banane. Bananele contin cantitati importante de potasiu, extrem de important pentru sanatatea muschilor si a oaselor. Ajuta de asemenea la reglarea tensiunii arteriale.

Fistic. Fisticul este bogat in proteine, fibre si zinc. Este si o sursa importanta de steroli, care imbunatatesc nivelul de colesterol.

Sos de tomate. Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant puternic care protejeaza de cancer. La barbati, licopenul protejeaza si reduce riscul de cancer de prostata.

Legume. Legumele sunt bogate in vitamine, minerale si fitochimicale care protejeaza de cancer. Este indicat ca barbatii sa consume o varietate cat mai mare de legume proaspete.

Oua. Ouale sunt bogate in luteina, proteine si fier. Sunt alimente foarte satioase, care ofera organismului energie pentru intreaga zi.

Fructe de padure. Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti puternici care imbunatatesc sanatatea corporala si mentala. Reduc riscul de cancer, stimuleaza memoria si functia creierului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului