Dieta si nutritie

#muschi #alimentatie #spanac #oua #peste

Alimente care cresc masa musculara

Daca vrei sa te ingrasi, nu trebuie sa te indopi cu alimente foarte grase, ci cu alimente bogate in proteine , care sa mareasca masa usculara. Stabileste un regim alimentar care sa se bazeze pe mancarurile potrivite, iar in cel mai scurt timp poti ajunge la greutatea dorita.


Oua


Vrei sai ai muschi frumosi, bine lucrati? Atunci mananca oua fierte de cel putin doua ori pe saptamana, la micul dejun. Acestea nu numai ca stimuleaza cresterea masei musculare, dar pentru ca sunt foarte bogate in proteine, vitaminele A, D si E, iti ofera energie pentru intreaga zi.


Desi ouale reprezinta o sursa gustoasa si ieftina de proteine,  ai grija totusi  sa nu mananci foarte multe pentru ca acestea reprezinta principala cauza a intoxicarii ficatului.


Peste


Tonul, sardinele, somonul si pastravul sunt doar cativa dintre pestii care ajuta la dezvoltarea masei musculare datorita continutului ridicat de omega-3. Mai mult decat atat, acizii grasi omega 3 scad colesterolul, intaresc sistemul imunitar, previn infarcturile, scad inflamatiile si amelioreaza ritmul cardiac.


seminte de dovleac


Semintele de dovleac furnizeaza organismului minerale esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea intr-o forma cat mai sanatoasa a musculaturii corpului. Printre acestea se numara magneziul, fierul, cuprul si manganul. Acesta din urma este necesar pentru formarea proteinelor si actioneaza ca un antioxidant care ajuta la repararea muschilor deteriorati. O jumatate de punga mica cu seminte de dovleac contine jumatate din cantitatea zilnica necesara de mangan.


Iaurt degresat


Iaurtul degresat are un continut ridicat de calciu, vitamina D (care ajuta la absorbtia calciului), potasiu si proteine, adica toate ingredientele necesare pentru marirea si mentinerea masei musculare.  Mananca zilnic iaurt, de preferat la micul dejun, dar il poti servi si la ora pranzului.


Carne de curcan


Carnea de curcan se afla in topul celor mai bogate alimente in proteine, adica ingredientul cheie pentru cresterea masei musculare. Consuma acest aliment cel putin de doua ori pe saptamana, preparat sub forma de gratar sau fiert. Este recomandat sa il servesti cu o garnitura de legume natur (rosii, broccoli, morcovi etc).


Lapte


Persoanele care merg la sala si trag de fiare pentru a-si dezvolta musculatura , beau uneori si cate un litru de lapte pe zi, tocmai pentru a spori cresterea masei musculare. Insa, daca nu poti sa consumi chiar atat de mult lapte, o cana pe zi este de ajuns.


Spanac


Spanacul este bogat in nutrienti esentiali, vitamine si minerale. Acesta reduce pierderile osoase, dar si pe cele musculare. Mai mult decat atat, spanacul ajuta la curatirea organismului, indiferent daca este utilizat proaspat, p e post de salata sau fiert. Cu cat este consumat mai des, cu atat mai bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare