Dieta si nutritie

#obezitate #dureri #alimente cu ro antiinflamator #inflamatii articulare

Alimente care combat rapid durerile cauzate de fibromialgie

Durerile inconfortabile si sensibilitatea resimtita in muschi, tendoane si ligamente asociate fibromialgiei pot fi controlate cu succes prin intermediul alimentatiei de zi cu zi. Dieta bazata pe alimente cu rol antiinflamator reprezinta un remediu natural pentru ameliorarea simptomelor incomode ale uneia dintre cele mai frecvente afectiuni cronice la care sunt predispuse, in mod special, femeile: fibromialgia!

Fructe oleaginoase si peste

Nucile, migdalele si, in general, fructele oleaginoase sunt alimente bogate in acizi grasi Omega 3, substante nutritive cu puternic rol antiinflamator. Ajuta la ameliorarea durerilor musculare si disconfortului de la nivelul articulatiilor.

Si pestele contine mult Omega 3 si este recomandat in dieta pacientilor bolnavi de fibromialgie.

Fructe si legume

Consumul de fructe si legume are un rol esential in tratarea fibromialgiei, intrucat acestea nu contin aditivi si conservanti nocivi care predispun la obezitate si boli digestive grave, afectiuni care agraveaza afectiunea.

Supraponderalitatea, sindromul de colon iritabil sau bolile autoimune sunt afectiuni frecvent intalnite la persoanele care sufera de aceasta boala cronica, iar fructele si legumele sunt alimente care ajuta la prevenirea acestor complicatii.

Ghimbir

Integrarea ghimbirului in preparatele culinare consumate zilnic ajuta la controlarea simptomelor neplacute ale fibromialgiei.

Potrivit specialistilor, ghimbirul calmeaza in mod natural si rapid durerile sii nflamatiile articulare si ale muschilor.

Usturoi

Usturoiul este un aliment care face minuni in calmarea durerilor musculare si sensibilitatii articulatiilor specifice fibromialgiei. Are proprietati antiinflamatorii puternice, dar nu este recomandat in exces persoanelor care au probleme digestive asociate fibromialgiei.

Cereale integrale

Cerealele integrale care se regasesc in mod special in produse de panificatie sau pentru mic-dejun, dar care pot fi integrate cu succes si in prajiturile de casa, sunt bogate in fibre si vitamine cu rol esential in energizarea organismului. Carbohidratii complecsi regasiti in acestea combat oboseala cronica, adesea asociata fibromialgiei si ofera doza necesara de energie pentru a face fata activitatilor de peste zi.

Din dieta pentru ameliorarea simptomelor fibromialgiei trebuie excluse produsele cu zahar sau indulcitori artificiali si cafeaua, intrucat favorizeaza oboseala cronica si agraveaza durerile specifice acestei afectiuni cronice.

Sursa foto: sharecare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare