Dieta si nutritie

#digestie #alimentatie #ananas #kiwi #ceai verde

Alimente bune pentru o digestie usoara

Digestia usoara este pentru unii doar o amintire frumoasa, insa acest lucru se poate schimba cu ajutorul unei alimentatii potrivite. Alimentele care au un continut ridicat de potasiu si magneziu actioneaza foarte bine asupra digestiei. Iata ce ar trebui sa consumi pentru a evita situatiile neplacute.


Lamaie


Dupa fiecare masa, consuma un pahar de apa in care ai adaugat zeama de la jumatate de lamaie. Sucul proaspat de lamaie reduce aciditatea din stomac, stimuleaza digestia, iar in plus ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Incearca sa faci din acest lucru un obicei alimentar.


Avocado


Avocado este un fruct bogat in fibre si grasimi sanatoase, ceea ce inseamna ca este un aliment absolut grozav atunci cand vine vorba de digestie.  Poti consuma avocado pe post de gustarea dintre mese, insa el poate fi consumat fara probleme si dupa ce o masa copioasa . De preferat este totusi sa nu mananci pana te saturi ci sa te opresti cu putin inainte de a ajunge la senzatia de satietate.


Kiwi si ananas


Ananasul este un fruct ideal pentru o digestie buna. Medicii recomanda ca dupa fiecare masa sa consumam cateva rondele crude de ananas sau un kiwi. Explicatia este ca enzimele din aceste doua fructe sunt eliberate in organism, usurand in acest fel procesul de digestie.


In plus, aceste doua fructe sunt bogate in vitamina C - un antioxidant esential in sezonul rece.  Consuma-le cand mai des posibil.


Ceai


Din fericire, exista si o serie de ceaiuri care stimuleaza digestia. Printre acestea se numara ceaiul verde, coada soricelului , ceaiul de susan, menta, musetel, marar si crusin. Consuma cate o ceasca din aceste ceaiuri dupa fiecare masa. Evita sa indulcesti lichidele cu zahar. Cel mult le poti adauga putina miere.


Sfecla rosie


Sfecla rosie, la fel ca si avocado, este un aliment bogat in fibre, potasiu si magneziu, ceea ce inseamna ca stimuleaza digestia. Consuma sfecla rosie pe post de salata, sau consum-o la finalul meselor.


Sfecla rosie contine o cantitate importanta de beta-caroten, fier si calciu, asa ca dupa consumul acesteia vei avea o multime de beneficii.


Cartofi dulci


Copti in coaja, cartofii reprezinta o sursa excelenta de fibre, carbohidrati, vitamina B6 , vitamina C si mangan. Cartofii dulci sunt excelenti pentru persoanele care au probleme cu digestia, atata vreme cat sunt consumati copti, fierti in apa sau la abur, insa niciodata prajiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare