Dieta si nutritie

# afectiuni cardiovasculare #boli de inima #alimente sanatoase #alimente inima

Alimente benefice pentru inima

Probabil ca te-ai saturat deja sa auzi despre lucrurile pe care nu ai voie sa le faci si alimentele pe care nu ai voie sa le consumi, mai ales daca ai probleme la nivelul inimii. Din fericire insa, exista si o serie de alimente benefice pentru inima ta, dar si foarte delicioase in acelasi timp.

Legume


Intotdeauna ti s-a spus sa consumi legume. Nici nu este de mirare: acestea contin vitamine si minerale de care corpul tau are nevoie pentru o buna functionare. In plus, legumele iti ofera nutrienti si fibre, in timp ce continutul caloric este scazut. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care legumele reprezinta o alegere inteleapta.

Daca ai probleme cu inima sau pur si simplu vrei sa previi aparitia acestora, medicii iti recomanda sa consumi o varietate mare de legume, mai ales in ceea ce priveste paleta de culori.

Fructe


Vitamina C este unul dintre cei mai puternici aliati ai sistemului imunitar puternic si ai inimii sanatoase. Si de unde iti poti incarca organismul cu vitamina C in forma naturala daca nu din fructe? Indiferent ca le consumi proaspete, uscate (deshidratate) sau sub forma de suc, inima ta isi va lua necesarul de vitamina C si va functiona mai bine.

Dieteticianul Leslie Beck a recomandat, in cartea "Alimente pentru o inima sanatoasa ", ca fructele sa faca parte din alimentatia zilnica deoarece acestea reprezina o sursa de anti-oxidanti de care cordul are nevoie. Opteaza pentru citrice, mere, prune, caise, struguri si in general orice fruct de sezon.
 

Peste


Carnea de peste are un continut ridicat de acizi grasi Omega 3, element benefic inimii tale. Aceste grasimi reduc bataile neregulate ale inimii (care conduc la stop cardiac ), scad nivelul inflamatiilor din organism si reduc cantitatea de colesterol rau.

Medicii recomanda sa consumi doua portii de peste pe saptamana, iar de preferat sunt speciile urmatoare: somon, ton, macrou, pastrav sau hering.
 

Nuci


Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca persoanele care consuma nuci de 2 - 4 ori pe saptamana, au un risc mult mai mic de a dezvolta boli de inima . Nucile contin acizi grasi Omega 3 si un acid care se numeste alfa-linoleic, elemente resposabile de reducerea colesterolului si a batailor neregulate ale inimii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare