Dieta si nutritie

#alimentatie sanatoasa #alimente #mancatul compulsiv #alimentatie serviciu

Alimentatie sanatoasa la serviciu

Consumul de alimente bogate in sare, zahar sau grasimi este extrem de nociv pentru organismul uman. La serviciu suntem adesea tentati sa consumam astfel de alimente, pentru mai multa energie sau pur si simplu din plictiseala. Este important sa facem alegeri sanatoase, precum fructe, iaurturi sau nuci.
 


Fie ca mananci chips-uri, sau ciocolata, mancatul compulsiv este un obicei des intalnit la serviciu. Chiar daca iti ofera energie, intr-un mediu sedentar, alimentele consumate in exces duc la depozite nedorite de grasime. Sarea din anumite produse mareste riscul de hipertensiune si retentie de apa .

Cum rezolvi: Evita sa cumperi gustari nesanatoase, pe care sa le tii pe birou toata ziua. Vei fi mult mai tentat sa gusti din ele, pe tot parcursul zilei. Daca simti nevoia sa mananci ceva intre mese, alege gustari sanatoase precum migdale, iaurturi sau fructe.
 

Prea multa cafea sau ceai


Obiceiul de a bea cafea sau ceai din doua in doua ore poate fi greu de invins. Insa trebuie sa stii ca aceste bauturi, consumate in exces, pot duce la iritabilitate, deshidratare si insomnie. Consumate in timpul mesei, cafeaua sau ceaiul inhiba absorbtia fierului si a altor nutrienti importanti.

Cum rezolvi: Incearca sa reduci consumul de cafea si ceai la birou. De asemenea, alterneaza consumul de cafea si ceai cu variante mai sanatoase, precum ceai verde, limonada sau sucuri proaspete de fructe.
 

Consumul insuficient de apa


Cele mai multe birouri sunt echipate cu aparate de aer conditionat care impiedica pielea sa transpire. Pe masura ce organismul se obisnuieste sa primeasca mai putina apa decat are nevoie, va reactiona atunci cand va primi mai multa apa. Pe termen lung, deshidratarea duce la constipatie, indigestie sau gaze.

Cum rezolvi: Tine in permanenta pe birou o sticla de un litru cu apa, pe care sa o consumi pana la sfarsitul zilei. Va fi nevoie de 2 - 3 zile pana organismul se va adapta la consumul crescut de apa.
 

Mese copioase


La sfarsitul unei zile de munca, atunci cand ajungem acasa este tentant sa consumam cat mai multe mancaruri. Pofta de mancare crescuta in timpul noptii este insa un semnal al organismului ca este obosit si are nevoie de somn. Mesele copioase, bogate in carbohidrati sau grasimi, sunt greu de digerat seara, ceea ce duce la acumularea de grasimi si insomnie.

Cum rezolvi: Seara, dupa serviciu, este indicat sa consumi alimente usoare, salate, iaurturi, supe sau carne slaba.
 

Alimentatia nesanatoasa in weekend


Daca in timpul saptamanii ai mancat corect, simti nevoia ca in weekend sa te rasfeti cu alimente interzise . Acest lucru poate fi extrem de motivant, in special daca esti la dieta, insa acest obicei poate ruina toate eforturile tale din timpul saptamanii.

Cum rezolvi: Incearca sa gasesti alte modalitati prin care sa te recompensezi. Incearca un masaj relaxant, cumpara o carte sau un obiect de vestimentatie. Aceste lucruri te vor ajuta sa te simti mai bine si sa continui cu obiceiurile sanatoase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare