Inima ta este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. Aceasta pompeaza sangele in tot organismul si ajuta, astfel, la mentinerea in functione a tuturor celorlalte organe. Alimentele nepotrivite pot provoca imbolnavirea inimii si a intreg corpului.
Iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru a avea o :
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra contine antioxidanti, elemente esentiale nu doar pentru o inima sanatoasa , ci pentru intreg organismul. Aceasta mai contine magneziu si fibre, alte ingrediente fara de care inima ta nu ar functiona in parametri normali . In plus, ciocolata neagra iti reduce pofta de dulciuri.
Avocado
Avocado este un aliment bogat in grasimi bune. In situatia in care ai o dieta bazata pe fructe si legume si eviti grasimile, nu ezita sa consumi avocado o data la cateva zile. Adauga fructul intr-un sandwich sau in salata de frunze verzi (spanac, salata verde, varza etc.)
Lapte fara grasimi
Daca iti place sa bei laptele, consuma-l fara probleme, insa este recomandat sa il alegi pe cel cu un continut scazut de grasimi. In momentul in care consumi prea multe grasimi, acestea se depun pe vasele sanguine, sangele va circula cu dificultate, iar inima va depunde mai mult efort pentru a suplini lipsurile pe care intreg organismul le resimte.
Somon
Somonul este un aliment bogat in acizi grasi Omega 3, un nutrient de care inima ta se bucura si de care aceasta se ajuta pentru a functiona mai bine. Acizii grasi reduc nivelul tensiunii arteriale si ajuta la coagularea sangelui.
Seminte de in
Semintele de in contin acid linolenic alfa, un tip de organism din care provin acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici. Semintele de in stimuleaza scaderea colesterolului rau si cresterea celui bun. Consuma semintele de in presarate in salate sau macinate, cu o lingurita de miere.
Spanac
Spanacul contine luteina, un ingredient benefic inimii. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care consuma multe verdeturi si in general produse care contin luteina au o inima mult mai sanatoase si sunt protejate impotriva bolilor cardiace cu pana la 20%.