Dieta si nutritie

#alimentatie sanatoasa #boli de inima #inima sanatoasa # afectiuni cardiovasculare

Alimentatie pentru inima sanatoasa

Inima ta este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. Aceasta pompeaza sangele in tot organismul si ajuta, astfel, la mentinerea in functione a tuturor celorlalte organe. Alimentele nepotrivite pot provoca imbolnavirea inimii si a intreg corpului.

Iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru a avea o :
 

Ciocolata neagra


Ciocolata neagra contine antioxidanti, elemente esentiale nu doar pentru o inima sanatoasa , ci pentru intreg organismul. Aceasta mai contine magneziu si fibre, alte ingrediente fara de care inima ta nu ar functiona in parametri normali . In plus, ciocolata neagra iti reduce pofta de dulciuri.
 

Avocado


Avocado este un aliment bogat in grasimi bune. In situatia in care ai o dieta bazata pe fructe si legume si eviti grasimile, nu ezita sa consumi avocado o data la cateva zile. Adauga fructul intr-un sandwich sau in salata de frunze verzi (spanac, salata verde, varza etc.)
 

Lapte fara grasimi


Daca iti place sa bei laptele, consuma-l fara probleme, insa este recomandat sa il alegi pe cel cu un continut scazut de grasimi. In momentul in care consumi prea multe grasimi, acestea se depun pe vasele sanguine, sangele va circula cu dificultate, iar inima va depunde mai mult efort pentru a suplini lipsurile pe care intreg organismul le resimte.
 

Somon


Somonul este un aliment bogat in acizi grasi Omega 3, un nutrient de care inima ta se bucura si de care aceasta se ajuta pentru a functiona mai bine. Acizii grasi reduc nivelul tensiunii arteriale si ajuta la coagularea sangelui.
 

Seminte de in


Semintele de in contin acid linolenic alfa, un tip de organism din care provin acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici. Semintele de in stimuleaza scaderea colesterolului rau si cresterea celui bun. Consuma semintele de in presarate in salate sau macinate, cu o lingurita de miere.
 

Spanac


Spanacul contine luteina, un ingredient benefic inimii. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care consuma multe verdeturi si in general produse care contin luteina au o inima mult mai sanatoase si sunt protejate impotriva bolilor cardiace cu pana la 20%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare