Dieta si nutritie

#alimente otravitoare #alimentatie #organism #alimente #nutritie #sanatate

ALERTA! 4 alimente care sunt OTRAVITOARE pentru organism! Le consumi zilnic!

Inflamarea este unul dintre mecansimele naturale ale organismului in procesul de vindecare. El este explicat de cresterea fluxului de sange, a anticoprilor si a proteinelor, intr-o zona unde este necesara combaterea infectiilor, ranilor sau toxinelor. Cand se intampla ocazional, vorbim de o inflamatie acuta si este un o reactie normala fiind un raspuns pozitiv. Dar daca inflamatia devine cronica, poate duce la boli grave cum sunt cele de inima, cancerul, boli respiratorii cronice, artrita, Alzheimer sau accident vascular cerebral. Iata care sunt alimentele de top pe care ar trebui sa le eviti pentru a reduce inflamatiile.

1. Siropul de porumb si alte forme de zahar adaugat

Adaosul de zaharuri in alimente cum sunt cele din batoanele energizante, cereale sau bauturi si sucuri, poate creste inflamatia cronica prin eliberare de citokine. Totodata, poate duca la tensiune arteriala.

Consumul excesiv de sirop de porumb cu fructoza sau alte forme de zahar in exces, poate creste, de asemenea, riscul de diabet de tip 2, rezistenta la insulina si cancer.

Nu trebuie confundate alimentele care contin zahar natural, cum sunt fructele, legumele, cerealele integrale si lactatele, cu cele care contin adaosuri de zahar.

2. Grasimile trans

In timp ce majoritatea marcilor au eliminat garsimile trans (grasimile partial hidrogenate) din produsele alimentare, anumite alimente ambalate inca le contin. De exemplu, inghetata ambalata are 2 grame de grasimi trans pe 2 linguri de cantitate.

Grasimile trans provoaca inflamatii sistemice in organism, iar consumul lor a fost asociat cu bolile coronariene.

Iata o lista cu alimentele care pot contine grasimi trans: biscuiti, fursecuri, prajituri, placinte congelate, floricele pentru microunde, pizza congelata, mancarea fast food, margarina, crema de cafea, produsele frigorifice pentru aluat, etc.

3. Cereale rafinate

Diferenta dintre o cereala intregrala si una rafinata este ca:

  • cele integrale contin intreaga samanta a cerealei (tarate, germeni si endosperm). Alimentele precum orezul brun, graul integral, fulgii de ovaz si faina integrala de porumb sunt cereale integrale. Studiile arata ca cerealele integrale ajuta la reducerea inflamatiilor in organism.
  • cele rafinate au fost macinate pentru a elimina taratele fibroase si germenii bogati in nutrienti. Alimente precum faina alba, painea alba, orezul alb - toate sunt cereale rafinate care pot duce la inflamatii cronice.

Evita, deci, carburile rafinate care se gasesc in: faina alba, paine alba, orez alb, produse de patiserie, suc, gustari, paste, dulciuri, cereale pentru micul dejun, alimente procesate, etc.

4. Carnea rosie

Carnea are, de obicei, un nivel ridicat de acid arahidonic si grasimi saturate care contribuie la aparitia inflamatiilor. Un mod usor de a combate inflamatiile este prin a creste consumul alimentelor pe baza de plante si a reduce consumul alimentelor de provenienta animala si, cu precadere, carnea rosie.

Proteinele din plante au o cantitate seminificativ mai mica de grasimi, in special grasimi saturate. De asemenea, dietele pe baza de plante care includ o multime de legume si frunze, au un efect antiinflamator puternic asupra organismului. Acest lucru reduce riscul de aparitie a bolilor, iar cei care adopta in alimentatia lor mai multe produse pe baza de plante se simt cu mult mai bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare