Dieta si nutritie

#dureri #dureri inflamatorii #remediere dureri #aleimentatie

Alarmant! Durerile inflamatorii iti arata cat esti de slabit. Iata cum poti remedia situatia!

Pastilele sau unguentele iti pot alina durerea atunci cand, in urma efortului depus, resimti dureri in articulatii sau in muschi. Dar daca acestea incep sa intre in programul tau zilnic, ar trebui sa te alarmezi. Este un semn ca sistemul tau imunitar nu mai functioneaza la parametri normali, iar durerea s-a cronicizat. Este cazul sa iei masuri drastice de combatere a durerilor si inflamatiilor cronice.

1. Mese pline de proteine

Repunerea pe picioare a sistemului imunitar poate incepe cu asigurarea necesarului de proteine organismului. Asigura buna functionare a ficatului tau livrandu-i proteinele necesare in timpul celor trei mese de baza. Legumele, carnea de pui, ouale, pestele si lactatele degresate sunt un depozit constant de proteine necesare corpului.

2. Atentie la prajeli

Chiar daca vei petrece mai mult timp langa grill sau cuptor, ai grija sa nu gatesti carnea la temperaturi mai mari de 150 grade Celsius. O temperatura ridicata va declansa in friptura de porc, vita sau pui reactii chimice care formeaza in tesutul acesteia aminele heterociclice si hidrocarburile aromatice policiclice, doua substante nocive.

3. Renunta la bauturile acidulate

Spune adio sucurilor acidulate. Indulcitorii artificiali iti reduc nivelul de insulina din organism, declansand inflamarea articulatiilor. Incearca varianta sucului din fructe naturale de la storcator.

4. Filtreaza apa de la robinet

Apa din retea este intr-adevar tratata de societatea de distributie. Pana la robinetul tau insa, aceasta va colecta un sir intreg de bacterii si substante chimice de pe conducte. Monteaza un filtru de apa cu osmoza inversa la chiuveta din bucatarie. Va reduce nivelul clorului si al bacteriilor din apa, permitand sistemului imunitar sa se concentreze pe lucruri cu adevarat importante.

5. Cochete in mod natural

Din adolescenta si pana spre varsta a treia, femeile au obiceiul de a se infrumuseta cu ajutorul unor lotiuni pline de chimicale. O mare parte dintre acestea contin substante considerate drept agenti inflamatori. Pentru a-ti proteja sanatatea, alege intotdeauna gamele de produse cosmetice realizate din extracte naturale.

Sursa foto: helpmyneckhurts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului