Dieta si nutritie

#indigestie #sanatate #alimentatie #solutii indigestie

Ai mancat prea mult? Iata ce ai de facut

Se intampla uneori ca atunci cand te asezi la masa, in fata unor delicatese pe care nu le-ai mai mancat de multa vreme, sa consumi mai mult decat ar trebui. Chiar daca pe moment te bucuri de un adevarat festin, la numai cateva minute dupa masa vei incepe sa te simti destul de rau si sa ai dureri de stomac. Pentru a preveni problemele digestive dupa o masa copioasa, iata cateva sfaturi.

Odihneste-te

Desi se spune ca dupa o masa copioasa nu trebuie sa te asezi pentru ca nu vei face decat sa favorizezi depozitarea grasimilor, lucrurile nu stau chiar asa. Daca faci efort fizic dupa ce mananci prea mult, nu vei face decat sa stimulezi aparitia durerilor si a problemelor digestive. Intinde-te pe canapea timp de 20 de minute dupa masa, iar apoi poti iesi la o plimbare, care sa dureze alte 20 de minute.

Consuma ceai verde

Ceaiul verde actioneaza ca un balsam la nivelul stomacului tau. Acesta previne aparitia durerilor si a indigestiei. Tot ceaiul verde este acela care impiedica depunerea grasimilor si care grabeste topirea si eliminarea acestora. Bea o jumatate de cana cu ceai verde, fara zahar, miere sau alti indulcitori. Cel mai bine este sa adaugi in ceai doar una sau doua frunze proaspete de menta care ofera bauturii o aroma placuta si care previn problemele de la nivelul stomacului.

Bea apa calda cu lamaie

Apa calda in combinatie cu zeama de la jumatate de lamaie reprezinta un amestec ideal pentru a curata intestinele si pentru a grabi procesul de slabire. Acidul din lamaie favorizeaza topirea grasimilor si previne aparitia problemelor gastrice.

Din momentul in care termini de mancat asteapta 10 minute pana sa bei paharul cu apa calda si lamaie.

Ia un carbune medicinal

Carbunele medicinal este un medicament universal in problemele stomacului. Acesta previne aparitia durerilor de stomac si le elimina pe acestea in numai cateva minute. Carbunele medicinal actioneaza eficient si impotriva starilor de greata si chiar a flatulentei sau a balonarii. O singura pastila, la numai cateva minute dupa o masa copioasa va avea efecte benefice si foarte rapide.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare