Dieta si nutritie

#dieta pe grupe de sange #diete de slabit #grupe de sange #mihaela bilic

Adevarul despre regimul pe grupe de sange. Ce a spus Mihaela Bilic

In anii ’90, mai multe vedete recurgeau la regimul bazat pe grupele de sange, dupa ce o carte facea furore in toata lumea. Totusi, Mihaela Bilic a spus acum adevarul despre aceste diete, astfel ca toata lumea care isi doreste sa le urmeze ar trebui sa ii asculte sfatul.

 

Nutritionistul a punctat ca nu exista vreo legatura intre modul in care reactioneaza o persoana la un regim si grupa de sange. Mihaela Bilic este de parere ca secretul consta in a ne abtine de la mancare si a avea portii moderate.

“Regimul pe grupe de sange este o mare vrajeala

A fost la moda in anii 90 si multe vedete de la Hollywood printre care Demi Moore si Elizabeth Hurley l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sange. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo regimul promitea un slabit eficient si scaderea riscului de boli cronice daca consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Specialistul afirma ca metabolismul si reactia organismului la mancare este diferita de la o grupa la alta:

Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vanatori si pot manca mai multe proteine, dar trebuie sa reduca cerealele si produsele lactate.

Cei cu grupa A sunt agricultori si vor pune accentul pe cereale, legume si fructe iar lactatele si carnea rosie vor fi eliminate.

Cei cu grupa B sunt considerati echilibrati, au de eliminat porumbul, graul leguminoasele boabe si carnea de pui. In schimb au chimie buna cu produse lactate, carnea, ouale si legumele verzi.

In grupa AB avem oamenii moderni, care imbina stilurile vegetarian si carnivor moderat. Pentru ei sa recomanda lactate fructe de mare si legume iar carnea rosie cu moderatie.

Desi cartea lui Adamo a fost vanduta in mai mult de 7000 de exemplare si tradusa in 52 de limbi, la baza acestor afirmatii nu a existat nicio demonstratie stiintifica. Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost si un grup de cercetatori canadieni care au facut un studiu pe 1455 de participanti. Timp de o luna acestia au urmat dieta potrivita fiecarei grupe de sange, insa rezultatele au fost identice cu rezultatele obtinute printr-o cura de slabire obisnuita.

‼Felul in care o persoana reactioneaza la un regim nu are nicio legatura cu grupa lui de sange, ci cu capacitatea de a respecta o dieta saraca in calorii, cu continut redus de zahar si grasimi. Cu alte cuvinte orice cura de slabire functioneaza, daca te tii de treaba! Nu grupele de sange sunt secretul, ci moderatia si abtinerea de la mancare. Nu va amagiti, din zahar, fainoase si grasime ne ingrasam cu totii, indiferent de grupa de sange!”, a spus Mihaela Bilic, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare