Dieta si nutritie

#legume #fructe #slabit #rinichi #ameteala #detoxifiere #ceaiuri #durata #cure de detoxifiere

Adevarul despre dietele de detoxifiere

De cate ori nu ti-ai spus ca ai luat prea mult in greutate ori ca tenul tau nu mai este la fel de neted ca in urma cu cativa ani si ca parul tau si-a pierdut stralucirea? Cu siguranta te-ai gandit sa tii o dieta care sa te scape de toate aceste probleme si sa-ti redea starea de bine. Daca acum, la inceput de primavara, intentionezi sa urmezi o cura de  detoxifiere, informeaza-te inainte ce beneficii, dar si ce riscuri presupune aceasta dieta.

Scopul dietelor de detoxifiere

Curatarea organismului se poate face prin mai multe moduri, insa toate dietele implica restrictii alimentare si calorice. Desi pierderea in greutate este asociata de cele mai multe ori cu detoxifierea, nu acesta este scopul acestui tratament. Principalul tel este acela de a elimina toate substantele toxice si nocive din corpul tau. Altfel, sustin specialistii, pe o perioada mai mare de timp, ele dauneaza sanatatii si pot duce la aparitia cancerului.

De regula, curele pentru detoxifiere implica restrictii la alimentele de baza, precum carnea, ouale, lactatele, zaharul, sarea, mancarurile procesate, iar durata lor poate varia de la o zi pana la o luna. Cele mai drastice moduri prin care poti tine o dieta de detoxifiere sunt cele in care bei si mananci doar fructe si ceaiuri. Dietele pot viza doar anumite organe (cum sunt rinichii, colonul si ficatul) sau intreg organismul.

Beneficiile dietelor de detoxifiere

Detoxifierea iti poate imbunatati functiile rinichilor sau ale ficatului. De asemenea, renuntarea la alimentele nesanatoase iti confera energie si vitalitate, iar specialistii spun ca au de castigat si functiile creierului, printre care si imbunatatirea memoriei. O alta parte benefica a acestor cure este cresterea imunitatii organismului in fata diverselor boli.

Riscurile dietelor de detoxifiere

Doctorii spun ca adeseori dietele de detoxifiere au efectul de tip placebo. Cei care le tin cred ca se simt mai bine, insa in realitate isi pot face rau din cauza deficientelor nutritive. Pierderea rapida in greutate nu iti provoaca altceva decat reducerea rezervelor de carbohidrati, in timp ce curatarea colonului duce deseori la diaree severa, ameteala si deshidratare.

Daca esti gravida sau alaptezi ori daca ai un colon iritabil, diabet, afectiuni renale sau hepatice, ar trebui sa eviti aceste cure, spun doctorii.

Sursa foto: goeshealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare