Dieta si nutritie

#dezavantaje #avantaje #fructe #detoxifiere #dieta cu supa de varza #arderea grasimilor

Adevarul despre dieta cu supa de varza

Dieta cu supa de varza a cunoscut suisuri si coborasuri de-a lungul timpului. Unii medici nutritionisti o recomanda cu incredere persoanelor care vor sa slabeasca rapid, altii insa sustin ca este o dieta de evitat, deoarece priveaza organismul de nutrienti esentiali. Adevarul despre dieta cu supa de varza este undeva la mijloc. Intr-adevar, ea te poate ajuta sa slabesti daca vrei sa o urmezi, dar in acelasi timp poti avea si mici neplaceri din cauza ei.

Dieta cu supa de varza: cat tine si ce ai voie sa mananci

Dieta cu supa de varza este un regim alimentar restrictiv, adica te obliga sa mananci putin, pentru a-ti forta organismul sa arda depozitele adipoase. In general, nutritionistii recomanda sa tii aceasta dieta doar 7 zile, timp in care ai voie sa mananci cata supa de varza vrei, fructe, legume, putin orez si putina carne slaba. Meniul dietei cu supa de varza arata astfel:

Ziua 1: mananci doar supa de varza si fructe (exclus consumul de banane). Ai voie sa bei, pe langa apa, ceaiuri neindulcite.

Ziua 2: nu ai voie sa mananci fructe, dar iti este permis sa consumi legume proaspete, fierte sau la gratar. Consuma cel putin 2 portii de supa de varza.

Ziua 3: pe langa supa de varza, poti consuma legume si fructe.

Ziua 4: pe langa supa de varza, poti consuma cate banane vrei. De asemenea, ai voie sa consumi lapte degresat.

Ziua 5: pe langa supa de varza, ai voie sa consumi maximum 600 g carne de vita si rosii proaspete.

Ziua 6: pe langa supa de varza, ai voie sa consumi carne de pui si legume proaspete.

Ziua 7: pe langa supa de varza, ai voie sa consumi o portie de orez brun si sa bei sucuri proaspete de fructe si legume.

Avantajele unei diete cu supa de varza

Daca respecti meniul pe 7 zile si nu iti sabotezi dieta, ai avantajul pierderii kilogramelor in plus, intrucat ingredientele active din varza accelereaza metabolismul si grabesc arderea grasimilor. De asemenea, organismul va fi detoxifiat aproape in totalitate.

Dezavantajele unei diete cu supa de varza

Dieta cu supa de varza poate fi tentanta, mai ales ca promite sa te scape rapid de kilogramele care te supara. Dupa cele 7 zile de dieta, exista posibilitatea sa te ingrasi la loc dintr-un motiv foarte simplu: pe parcursul curei, organismul tau a fost privat de nutrienti importanti si a dus lipsa unei alimentatii echilibrate.

Odata ce revii la alimentatia obisnuita, organismul tau absoarbe mult mai rapid grasimile si se pregateste prevenitiv pentru o noua dieta restrictiva. Este acel renumit efect Yo-Yo, care apare dupa o cura saraca in nutrienti.

Poti evita acest inconvenient daca dupa terminarea dietei revii usor, usor la alimentatia normala, insa fara a consuma in prima saptamana dulciuri, produse fast-food sau mezeluri.

Proteinele, vitaminele din complexul B si calciul sunt doar cativa dintre nutrientii pe care organismul tau nu are de unde sa ii asimileze in cantitati optime in timpul dietei. Din acest motiv, nutritionistii sustin ca dieta cu supa de varza iti poate scadea masa musculara si iti poate afecta sistemul osos. Un alt dezavantaj al dietei cu supa de varza este acela ca te poti alege cu balonari si flatulente.

Daca tii o dieta cu supa de varza, trebuie sa stii ca o poti repeta abia dupa doua luni, pentru a lasa un ragaz suficient de mare organismului sa-si refaca dozele de nutrienti, vitamine si minerale.

Sursa foto: healthydietingandeating.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare